Uprostřed bouře

MK 4,35-41 Příběh o utišení bouře je zcela stejnou situací, ve které se dnes nachází Ukrajina. Jen s tím rozdílem, že Ukrajina čelí v posledních měsících agresivní a nelidské invazi ze strany svého východního souseda, nikoliv pouhé bouři jako takové.
Ze zkušenosti, kterou měli učedníci v tomto příběhu, si můžeme do svých životů vzít několik ponaučení.

Ano, do našich životů čas od času přichází bouře. Je nepříjemná, život ohrožující a většinou se v ní cítíme zmateni a osamoceni. Nejinak to prožívali i Ježíšovi učedníci. Ti navíc měli nespornou výhodu, že Ježíš byl s nimi fyzicky na lodi.
Avšak tím nejzásadnějším faktem příběhu je, že Ježíš má pod kontrolou všechny okolnosti našich životů, a to i přesto, že vnější znaky a naše pocity svědčí o naprostém opaku.

Jak se dozvídáme z výše uvedeného příběhu, celou posádku lodi zachvátí s příchodem bouře panika a obavy o vlastní život. Následováno přesvědčením, že Ježíši je to všechno úplně jedno. V závěru příběhu však Ježíš povstane a bouři suverénním způsobem utiší.

Přesně toto zažívá už čtvrtý měsíc celý ukrajinský národ. Lidé jsou zmateni, ohroženi, osamoceni uprostřed ničivé bouře. Mojí touhou, a věřím, že nejen mojí je, aby Ježíš povstal nad Ukrajinou a tuto bouři utišil.

V mezičase se snažíme v Nehemii všemožnými způsoby zmírnit dopady války na život běžných lidí. S vaší pomocí jsme na pomoc Ukrajině vysbírali 10,2 mil. a poslali bezmála 180 tun pomoci. To je historicky největší sbírka pomoci za celou dobu existence NF Nehemia. Díky vám všem, kdo jste se zapojili!

Jsme připraveni stát po boku Ukrajiny, protože nás dnes potřebuje víc než kdykoliv předtím a bude potřebovat ještě dlouho dobu.

Díky, že jste a budete i nadále s Ukrajinou, než se bouře utiší.

LC

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.