Uzdravená žena hovoří s mulláhem

V Iránu nastává velké probuzení. Tisíce Iránců vydávají své životy Kristu. Dokonce i tvrdí muslimští náboženští vůdcové a mulláhové, ze kterých se stávají evangelisté či zakladatelé nových sborů.

Fatimeh, pracující žena, měla zdravotní problémy. Lékaři zjistili, že srdeční problémy jsou spojeny s nádorem, který ji objevili v těle. Poslali ji proto na další vyšetření do Teheránu.
Jednou večer, ještě před dalším vyšetřením, seděla Fatimeh u televize a prohledávala satelitní programy. Když narazila na křesťanský kanál, najednou ztuhla. Po pár vteřinách evangelista řekl: „Na televizi se právě teď dívá jedna žena, která má problémy se srdcem a lékaři jí v těle našli nádor. Ježíš vás chce uzdravit.‟
Když to Fatimeh uslyšela, řekla: „Ježíši, neznám tě, ale pokud mě však uzdravíš, povím o tobě všem, a je jedno, kdo to bude.‟
Za pár týdnů odjela na další vyšetření do Teheránu. Když přišly výsledky, lékaři byli zmatení. Fatimeh byla zdravá! Ještě v nemocnici s nadšením a nahlas chválila Ježíše.
Když přijela zpět do své vesnice, vyprávěla o Ježíši své rodině i manželovi. Manžel se stal křesťanem a velice brzy se u ní doma scházelo asi 20 lidí a společně sledovali křesťanskou televizi. Tak u nich vznikla první domácí církev.
Jednou v noci měla Fatimeh sen, ve kterém jasně věděla, že má říci strýci svého muže – velice známému mulláhovi ve vedlejší vesnici – o Ježíši. Už dříve byl velice rozezlen, když se dozvěděl, že se jeho synovec i s manželkou stali křesťany.
Fatimeh byla nervózní, stála si však za svým slibem, že o Kristu řekne všem. S modlitbami za ochranu si tedy se strýcem sjednala schůzku. Když zazvonila u domovních dveří, ostatní členové rodiny ji odmítali s tím, že se nechtějí znečistit. Když však mulláh uslyšel, kdo přišel, nařídil, aby ji přivedli za ním do studovny. Posadila se na zem, zpříma se podívala mulláhovi do očí a s nadpřirozenou smělostí se ho zeptala: „Víš o tom, že Ježíš je Bůh?‟
Mulláhova odpověď však Fatimeh ohromila. „Ano,‟ odpověděl, „věřím, že Ježíš je Bůh. Minulou noc se mi o tobě zdálo, určitě jsi to byla ty. Přišla jsi za mnou s určitým poselstvím. A pak mi bylo řečeno ať věřím, že Ježíš je Bůh.‟
Fatimeh byla ohromena a s vděčností a chválou děkovala za to, jakým způsobem si Duch svatý celou situaci vedl. Vysvětlila mu tedy evangelium a společně se pak modlili modlitbu spasení. Mulláh se stal křesťanem.
Věrnost Fatimeh způsobila divy!

V letošním roce jsme díky vám zaslali 147 000 Kč na perské Bible pro Irán. Děkujeme!
Pokud byste se chtěli do této pomoci také zapojit, použijte prosím číslo účtu 1057340/2060, v.s. 1004.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články, Zprávy z misijních projektů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.