Změňme tuto hrozbu ve výzvu ……………

leosNa počátku roku 2007 proběhla v Českém Těšíně misijní konference s názvem Církev a výzva 21. století. Hlavními řečníky byli Dr. Stuart Robinson z Austrálie a Georg Taubmann z Německa.
Účastnil jsem se několika seminářů, na kterých Dr. Robinson mluvil o plánu muslimů islamizovat celý svět během příštích 25 let.
Musím se přiznat, že po skončení této konference nebyly moje pocity z toho, co jsem slyšel úplně nejlepší.
Zcela nepokrytě řečeno jsem odjížděl domů s otázkou, co nás asi tak v budoucnu čeká? A když jsem chtěl být upřímný, tak jsem si v duchu odpovídal, že asi nic moc “růžového”- “pozitivního”.

A skutečně můžeme kolem sebe vidět, že to není jen Afrika, Amerika, Austrálie, ale i Evropa, ve které žijeme i my, kam se islámské rodiny, chtě nechtě stěhují.
Nedávno jsem viděl nabídku služeb jedné realitní kanceláře v několika jazycích a mezi nimi byla i arabština. Což je, myslím, samo o sobě dost výmluvné.
V roce 2004 na Severní Moravě proběhla velmi vášnivá diskuze nad stavbou mešity ve městě Orlová. Tamní islámská obec chtěla ve městě postavit mešitu za zhruba 200 milionů, kterou by financoval Islámský svaz ze Saúdské Arábie.
Tehdy proti stavbě mešity protestovali lidé z celé České republiky. Avšak radní tehdy žádost striktně zamítli.
Zkrátka ať se nám to líbí nebo ne, muslimové přicházejí a to i do Evropy, ve které se leží i naše Česká republika.

Do chudých Afrických zemí přicházejí investoři z islámských zemí a stavějí nemocnice, továrny a to jediné, co za to chtějí, je aby lidé pravidelně navštěvovali mešity.
Když spojím prognózu Dr. Robinsona s tím, co vidím kolem sebe. Jsem nucen uznat, že jeho tvrzení nejsou až tak daleká pravdě.
Ať jsou muslimové jacíkoliv a věří čemukoliv, jsou to především lidé, kteří potřebují poznat Jeho milost. A obávám se, že ten jediný, kdo jim ho může přinést je církev!
Kladu si otázku, jak se k tomuto neodiskutovatelnému faktu, že islám je na postupu postavíme jako církev? Stane se pro nás islám hrozbou nebo výzvou? Necháme se zastrašit, ukryjeme se do našeho bezpečného prostoru a budeme pozorovat, jak se bude situace nadále vyvíjet? Nebo povstaneme a přineseme milost do života těchto lidí?
Ze zpráv, které přinášejí média se někdy může zdát, že trend doby je, že islám vytlačuje křesťanství. K mé lítosti, myslím, že z praxe některých zemí, to není jen zdání, ale prostý fakt!
V roce 2007 otiskl německý časopis “Kurier der christlichen Mitte” zprávu o tom, že ročně se na celém světě obrací na křesťanství 6 milionů muslimů. Například ve Francii je to ročně 15 000 muslimů. To jsou jistě skvělé zprávy!
Avšak obávám se, že tímto nemáme zcela vyhráno. Protože, přicházejí a budou přicházet další a další obyvatelé islámských zemí a to i do České republiky a aby se mohli setkat s Kristem, musí o ně nejprve slyšet!
Proto povstaňme a změňme tuto hrozbu ve výzvu pro českou církev –
Zbraně našeho boje nejsou světské, nýbrž mají od Boha sílu bořit hradby. Jimi boříme lidské výmysly a všecko, co se v pýše pozvedá proti poznání Boha.
2.Kor.10, 4-5

S přáním všeho dobrého

Leoš Cásek
ředitel N.f.Nehemia

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.