N.f. Nehemia poslal 9 000 Euro pro Japonsko

japan-tsunami-reuters1-640x480Jak jste již jistě mnozí postřehli, Nadační fond Nehemia uspořádal sbírku na pomoc pro Japonsko. Ničivé zemětřesení 11. března 2011 změnilo běh dějin celého Japonska, které teď díky ničivé vlně tsunami čelí vysoké vlně radiace. Živly si doposud vyžádaly 15 tisíc obětí a osm tisíc se stále ještě pohřešuje. Přes pět tisíc lidí utrpělo zranění a asi 100 tisíc lidí se nachází v evakuačních centrech. Lidem schází domovy i základní potraviny.
Díky organizaci Convoy of Hope, která má v Japonsku své pracovníky, se naše společná pomoc dostala tam, kde bylo zapotřebí.
Do Japonska bylo odesláno 40 kontejnerů, které obsahovaly více než 50 000 potravinových balíčků, vodu, sušené ovoce a mléko, zdravotnické a hygienické potřeby. Convoy of Hope se zavázal, že jeden rok bude intenzivně pomáhat několika městům. Jedním z nich je i Koriyama, která má 340 tisíc obyvatel. Lidé zde provizorně bydlí ve velké aréně a své příbytky mají rozdělené obyčejnou lepenkou. Lidem, kteří ztratili úplně vše, je rozdáváno kuchyňské nádobí a základní domácí potřeby. Distribuční centrum bylo založeno také v Sendai, v jedné z nejvíce poškozených a zasažených oblastí. Zde jsou největšími potřebami čistá voda a jídlo.

Chtěli bychom vám tímto poděkovat za pomoc při sbírce pro Japonsko!!

Požehnání sklízí ti, kteří dávají. Věřím, že váš chléb (peníze na pomoc) puštěný po vodě se jednou opět vrátí k vám. (Kaz 11:1) Pouštěj svůj chléb po vodě, po mnoha dnech se s ním shledáš.
Děkujeme!!!

Leoš Cásek

Příspěvek byl publikován v rubrice Zprávy z projektů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.