Krivoj Roh: 70 tisíc uprchlíků

Služba naší církve v Krivém Rogu prochází od začátku války velkou proměnou. Mnozí své rodiny evakuovali a dále pomáhají ostatním lidem s přesunem do bezpečí. Frontová linie je nyní od města jen 45 km.

Zůstaneme. Spousta zemí otevřela našemu lidu své dveře. Mnoho lidí z naší církve našlo útočiště a pomoc především v České republice prostřednictvím dlouholetého přátelství a spolupráce s Apoštolskou církví na Valašsku. Zrovna ve chvíli, kdy píši tuto zprávu, zní v ulicích sirény, oznamující možné nálety. Je to již 95 dní od chvíle, kdy nastala okupace a skutečná válka. Jsem velmi rád, že se 65 % lidí z naší církve rozhodlo zůstat v naší zemi. Společně se nyní učíme sloužit lidem našeho města novým způsobem.

K dnešnímu dni dorazilo do Krivého Rogu přibližně 70 000 uprchlíků z okupovaných oblastí a měst! Jde především o lidi z Chersonské oblasti, Luhanska, Doněcka, Záporoží, Kramatorska, Severodoněcka, Izjumu, Lisičansku aj… Díky spolupráci s českými církvemi a Nf Nehemia jsme mnoha lidem pomohli. Rozdáváme lidem potravinové balíčky a léky. V naší pomoci nepřestáváme.

Každým dnem počet nových uprchlíků roste. Některé domy jsou již zcela rozbité a jejich obyvatelé se nemají kam vrátit, jiní narychlo opouštějí své domy jen s tím, co mají na sobě. Další se trápí nad svými příbuznými, kteří se skrývají ve sklepech v okupovaných městech. Je těžké poslouchat jejich bolestné příběhy a dívat se do jejich očí, z kterých se dá vyčíst, kolik toho prožili.

Společně s vámi těmto lidem sloužíme, hovoříme s nimi o Dobré zprávě evangelia a prakticky jim pomáháme. Už ani nevíme, kolik času uplynulo a kolik tisíců lidí skrze pomoc našich rukou prošlo. Modlíme se k Bohu, aby Jeho láska uzdravila naše země i srdce. „Bože, pošli mír do naší země…“ Naše město se nazývá „Železná pevnost“, my však více doufáme v Boží ochranu! Vaše modlitby jsou velkou oporou a stále je potřebujeme! Uvědomujeme si, že nejsme sami!

Děkujeme českému lidu, církvi i N.f. Nehemia, že v tomto těžkém čase stojíte při nás!

S vaší pomocí se nám podařilo koupit sbor v Krivém Rohu devítimístný Ford Transit, který bude sloužit pro dovoz humanitární pomoci a evakuaci lidí z okupovaných území. Sbor dosud používal archaický VW Transporter, jehož provoz byl již velice problematický.

Děkujeme, že jsme mohli s vaší pomoci reagovat i na tuto praktickou potřebu. Z celkového nákladu 292 109 Kč bylo 62 000 Kč ze sbírky, která proběhla na mužské konferenci v Brně pořádané Apoštolskou církví.

Finanční pomoc pro Ukrajinu můžete zasílat na účet 1057340/2060, v. s. 1009.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.