Turné Symphony of Nation v Řecku

Celé turné jsme začali v Hernhutu. Náš mezinárodní tým se zde sešel, abychom společně nacvičili 20 písní a zároveň se lépe poznali, hudebně se sehráli, modlili se za sebe navzájem a duchovně se sjednotili. Těchto pět dní bylo takovým odrazovým můstkem pro plánované turné.

Turné začalo v Písku na náměstí ve spolupráci s místní církví a bylo součástí větší evangelizace. Dokonce na tuto událost přišel i vedoucí města a moc se mu celá akce líbila. Viděl aktivní církev, která se zajímá o lidi. Zakončení našeho koncertu však bylo jedinečné. Hráli jsme totiž kousek od místního katolického kostela, kde právě probíhala mše. A při naší poslední hebrejské písni vyzval kněz varhaníka, aby přestal hrát, a pobídl ostatní, aby se společně připojili k hebrejské chvále znějící zvenčí.

Pak jsme zamířili do Slovinska, do Ljubljany, kde nyní jeden člen našeho týmu pracuje. Je zde i romský sbor, který vznikl z prosté modlitby za malého chlapce, který měl problém s dýcháním. Pastor se za něj modlil a chlapec byl zázračně uzdraven. A když se o tom dozvěděla jeho rodina i všichni sousedé kolem, obrátilo se asi 200 Romů. Proto jsme zde s kapelou vyšli do vesnic a zpívali chvály v romštině. Lidé přizvali své příbuzné, někteří se zde obrátili a po koncertě nás žádali o modlitby. Bylo to skvělé. Byli jsme s nimi ještě dlouho do noci a hned brzy ráno jsme zase vyráželi na cestu do Řecka.

Rozbité housle. Bohužel se nám na cestě do Řecka stala nemilá věc. Při balení jsme zapomněli na střeše auta housle a při rozjezdu se rozbily. Museli jsme proto narychlo obstarat alespoň housle z půjčovny.

V Řecku jsme si pronajali byt kousek od pláže Riva, kam každý večer přichází spousta lidí. Zde jsme hráli každý den do pozdních nočních hodin. Potkali jsme spoustu uprchlíků. Oslovili jsme i místní církev, aby se k nám přidala. Dokonce jsme potkali lidi, kteří se obrátili v uprchlických táborech a nyní sami svým lidem
v kempech přinášejí naději. Jeden Afghánec jel v kamionu několik hodin do Řecka a teď jsem viděl, jak mu září obličej. Je plný naděje a mluví s ostatními o Kristu. Potřeba misionářů je zde opravdu velká. Spolu s námi přijel i profesionální fotbalový tým, který hrál s dětmi i mládežníky fotbal. Mám pocit, že jsme odjížděli v tom nejlepším! Máme zde otevřené dveře.

Zázrak s autem. Jsem vděčný za celý náš tým, který tak intenzivně a usilovně celých 20 dní sloužil druhým. Najeli jsme 4 tisíce kilometrů. Ještě před začátkem turné jsem měl domluveno zapůjčení dodávky od jedné misijní organizace, ale tři dny před odjezdem mi volali, že auto má problém s převodovkou a náklad neutáhne. Tak jsem se začal modlit: „Bože, co budeme dělat?“ A za 5 minut zazvonil telefon! Jeden člověk se dozvěděl o našem turné a volal, jestli si nechceme půjčit jeho devítimístnou dodávku! Neuvěřitelné! A dokonce se mu náš plán tak líbil, že nechal polepit okna naším logem a na auto napsal TURNÉ PO UPRCHLICKÝCH TÁBORECH.

Naším záměrem bylo prostřednictvím koncertů doručit naše nově vzniklé album právě uprchlíkům. A myslím, že se to povedlo. Lidé nás opravdu vřele přijali. Rozdávali jsme taky kartičky s QR kódem, kde je možné si hudbu pustit na internetu zadarmo. Nyní přicházejí i další podněty. Potřebujeme Boží vedení. V příštím čísle se s vámi podělíme blíže o všechny naše zážitky! Díky, že jste v tom mnozí byli s námi. Díky za vaše modlitby i finance!

Pokud byste chtěli podpořit službu Symphony of Nation – Jara Féneše, použijte prosím č. ú. 1057340/2060 v. s. 2304.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.