Evangelisté – pomoc ve službě

V minulém čísle jsme psali o práci evangelistů v Etiopii. O jejich nasazení i obětavém úsilí přinést evangelium ztraceným. Dříve jsme také psali o tom, jakou cenu mnohdy musí někteří evangelisté zaplatit, když se jejich rodina či okolí náhle dozví, že již déle nejsou muslimy. Ne vždy je jejich služba lehká a radostná, ba naopak někdy převládá frustrace a bolest, obzvláště když například Kala nalezla svou čtyřletou dceru zneužitou sedmdesátiletým mužem.

I tito evangelisté musí zápasit se životem, i oni potřebují sílu zvítězit nad zlým. Sílu čelit nepříznivým okolnostem a neztratit víru ani naději. Jsme proto opravdu vděční, že jste se již mnozí do podpory těchto pracovníků zapojili.

Potřeba motorek. Mnoho evangelistů také musí v rámci své služby zdolávat dlouhé vzdálenosti mezi jednotlivými městy či regiony. A to buď hromadnými dopravními prostředky, ale také často nachodí i spoustu kilometrů pěšky. Je to sice zdravé pro tělo, ale na druhou stranu neefektivní. Stráví totiž dlouhé hodiny na cestách. Proto bychom je rádi podpořili alespoň nákupem motorek. V minulém roce jsme pomohli dvěma z nich, letos bychom opět pomohli dalším. Vzhledem k tomu, že hodnota etiopského birru klesá, ceny motorek stoupají (nyní vychází na 61 000 Kč). Připojíte se?

Staré auto na odpis. Rádi bychom také podpořili i vedou- cího misijní práce, velice obětavého, zodpovědného a skromného muže se srdcem služebníka. Se svým vozem najel mnoho tisíc kilometrů, ale bohužel jeho auto dosluhuje. Přáli bychom mu proto jiné a funkční. Ceny aut v Etiopii jsou však neskutečně vysoké (zahrnují 300% daň státu). Rádi bychom mu tedy přispěli alespoň na starší ojetý, ale funkční vůz z bazaru, který v přepočtu vychází na 550 000 Kč.

Co říkáte, spojíme své prostředky a podpoříme společně jejich usilovnou práci? Mohli bychom se sami stát misionáři v Etiopii, ale byla by to pro nás velká dřina. Obzvláště když neznáme jazyk ani kulturu. Tito lidé vše zvládnou a navzdory všem okolnostem se rozhodli, že to nevzdají. My jim za to můžeme alespoň na dálku podepřít ruce i srdce a svými modlitbami vytvořit neprůstřelný štít. Připojíte se?

Pokud byste rádi přispěli finančně na nákup motorky či auta, prosím, použijte č. ú. 1057340/2060, v. s. 5201 (do poznámky motorka nebo auto). Můžete se také zapojit do podpory samotných evangelistů (2 600 Kč měsíčně, lze však přispět jakoukoliv částkou).

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.