Kráva mléko dává i v Etiopii

Při naší loňské cestě do Etiopie jsme kromě jiných projektů navštívili i tento, kde se chovají krávy. Farma vznikla v roce 2016 za účelem prodeje mléka a následného financování místních pracovníků organizace TFM.

TFM je především zaměřená na evangelizaci nejméně zasažených národnostních skupin v Etiopii. Za celou svou historii zasáhli pracovníci TFM víc než 10 000 lidí evangeliem.

Farma začínala s asi pěti krávami a dnes je jich celkem 18 včetně tří šestnáctiměsíčních telat. Kapacita farmy je však uzpůsobená pro chov až 30 krav. Nadojené mléko vykupuje místní firma k následnému prodeji přímo na místě. Po odečtení všech provozních nákladů na krmivo, vakcinaci a provoz farmy samotné je zisk z prodeje mléka dostačující na podporu necelé desítky místních evangelistů. Od počátku je farma aktivitou, která sama o sobě získává finanční prostředky pro misijní práci. Jednak sama o sobě generuje zisk, zaměstnává místní lidi a v neposlední řadě kultivuje místní prostředí v oblasti financí a dávání.

Pokud máte touhu podpořit farmu TFM, použijte prosím číslo účtu 1057340/2060, v. s. 5201. Pořízení kvalitní krávy stojí 1 900 Euro.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.