Vánoční dárek – íránská Bible

Kdo z nás by netoužil po zázracích a splněných přáních? Dětská víra je očekává na každém kroku.

Lidé v Íránu přicházejí ke Kristu nejrůznějšími způsoby. Navzdory všem okolnostem počet věřících v íránské zemi neustále masivně roste i s vědomím, že evangelium je dobrou zprávou z křesťanského pohledu, ale přináší nejrůznější trápení, oběti a nesnáze těm, kteří je přijímají. Setkání s Boží pravdou a s poznáním, že Kristus je skutečný a živý, naprosto proměňuje lidské životy a dává lidem odvahu a sílu čelit třeba i smrti.

Bůh si používá víru a odvahu vzácných malých dětí, aby posílily víru dospělých. Sedmiletá Sára uvěřila skrze satelitní televizi prostřednictvím jednoho z našich dětských programů. Toužila získat svou vlastní Bibli a měla za to, že tato vzácná kniha stojí taky hromadu peněz. Chtěla proto rozbít své porcelánové prasátko a vytáhnout z něj našetřené peníze.

Chvíli na to přišel domů její strýček, velice oddaný duchovní muslim, a tak malá Sárinka přišla s pokladničkou za ním s prosbou: „Strýčku, neuvěříš, co se teď děje! Za pár dní dostanu svou první Bibli a strašně moc se na to těším.“

Strýček se rozzuřil, rozbil Sářino prasátko, peníze jí vzal a Sáru zbil. Byl však zrovna čas Vánoc a křesťané se modlili za své město, ve kterém se mimo jiné nachá-zí spousta chudinských čtvrtí a Sářina rodina zrovna patřila k těm potřebným. Rozhodli se proto nakoupit malé Sáře nějaké potraviny a školní potřeby a k tomu přibalili i její vytouženou Bibli jako vánoční dárek.

Na druhý den Sářina maminka vytočila telefonní číslo našeho dětského programu a Sárinka nám řekla: „Chtěla bych říct celému světu, že Bůh je tak dobrý! Můj strýček mi rozbil mou pokladničku a všechny peníze mi vzal, ale včera mi Bůh přinesl nejen Bibli, ale i sešit a pastelky!“

Pokud máte touhu podpořit íránskou církev a distribuci Biblí, použijte prosím číslo účtu 1057340/2060, v. s. 1104.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.