Boží srdce bije pro ztracené

Zcela noví lidé. Když jsem v únoru tohoto roku opouštěl řecký přístav Patras, netušil jsem, že se již nepotkám s žádným z uprchlíků, kteří tam v té době byli. Po dvou měsících se osazenstvo přibližně dvou set uprchlíků zcela vyměnilo. Samotného mě to zaskočilo, když jsme se nyní v květnu znovu s partou šesti lidí vydali vstříc potřebným, vstříc žíznivým a hladovějícím do tohoto přístavu. Po dvou měsících nenajdete ani jednoho stejného uprchlíka.

Říkám si, kolik je tu práce. Kolik lidí stále proudí do Evropy a neznají našeho Pána Ježíše Krista. Napadá mě jen jediné slovo: „Žeň je tak veliká a dělníků zoufale málo.“ Znovu a znovu to pokaždé vidím, když se vracím na toto místo, jak by bylo dobré tu být stále, sloužit těmto lidem a předávat jim Kristovu lásku. Afghánci, Kurdové, Syřané a teď nově i početná skupina Pákistánců se nachází na jednom místě a Boží srdce bije právě pro ně.

Boží srdce stále bije právě pro ty ztracené, kteří Jej ještě dnes neznají. Však nám to dokázal tou nejvyšší obětí drahého Ježíše Krista, aby lidé všech národů měli naději na spásu. A to byl náš cíl. Samozřejmě jsme byli ku pomoci a pomáhali bratřím z řecké církve dělat to praktické, čili rozdávat čaj, jídlo a oblečení těm, co to potřebovali, protože teprve plný žaludek otevírá uši, ale vnímal jsem, že se máme zaměřit zcela na duchovní stránku a předávat jim to podstatné. Zůstávali jsme tedy mezi nimi na místě i po odchodu řeckých bratří, dále si s uprchlíky povídali, hráli na kytaru a zpívali chvály našemu Pánu. Snažili jsme se k nim více přiblížit a posléze nastal i čas, kdy jsme se s nimi a za ně mohli modlit, nebo jim požehnat. Nemodlili jsme se, aby se jim podařilo utéct, ale za to, aby Pán Ježíš vedl jejich kroky a aby mohli najít odpočinutí v Jeho náruči. Aby se s Ním mohli osobně setkat. To je a bude i nadále náš cíl pro další výjezdy, které plánujeme.

Přidej se k nám. Milý čtenáři, pokud tě toto oslovuje, můžeš se s námi také vydat na tuto desetidenní misijní cestu. Další výjezd bude v druhé polovině října a jsi na něj srdečně zván. Přesný termín ještě včas oznámíme, ale kontaktovat nás můžeš již dnes.

Kontaktovat nás můžete přes Nehemii, nebo přímo varnsdorfský sbor.
Kontaktní osoba: Janis Vasilopulos
Tel. 602 174 724, e-mail: janis@hosana.cz

Ať vám všem náš Pán žehná a dá odvahu k novým rozhodnutím.
Pán buď s vámi.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.