Rádio MCC – Kavkaz

Misie Milosrdenství, skrze kterou pomáháme projektem Kráva do každé rodiny, pomáhá také prostřednictvím rozhlasového vysílání.

Naše rozhlasová stanice MCC si za dobu své existence získala přízeň mnoha lidí, a obzvláště v dnešní neutěšené době přinesla lidem nejen povzbuzení a útěchu, ale i pravdu a naději. Chtěli bychom se nyní s vámi podělit o dvě svědectví z našeho rozhlasového vysílání „Od srdce k srdci“, které za posledního půl roku oslovilo a pomohlo mnoha severoosetinským obyvatelům.

Náš stálý posluchač Aslan zavolal do přímého vysílání a sdílel se s námi o jedné rodině s osmi dětmi, která se před oslavou Vánoc ocitla v nouzi. Manžel přišel o část svého příjmu a manželka jako žena v domácnosti žádný příjem neměla. Po nějaké době jsme zjistili, že na tuto situaci zareagoval neznámý muž, který rodině nakoupil dárky a navíc vše potřebné ke štědrovečerní večeři. Pro otce osmi dětí to byl skutečný zázrak. Později přiznal, že v Boha moc nevěřil, přesto však vyslal jednu zoufalou modlitbu k Bohu a v ní Bohu slíbil, že udělá cokoliv, jen ať spolu s dětmi můžou uspořádat slavnostní hostinu. A Bůh jeho modlitbu vyslyšel. Celá rodina prožívala neskutečnou vděčnost a jejich srdce se otevřela i směrem k Bohu.

Praktická pomoc. Jiný den nám opět do rádia volala žena. Protože má velkou rodinu, kterou není schopna sama zajistit, poradili jí místní lidé, ať zkusí zavolat do našeho pořadu „Od srdce k srdci“. Ve svém příběhu zmínila, že má hudebně velmi nadané děti, ale jako samoživitelka na jejich rozvoj nestačí. Tento životní příběh se dotkl zaměstnankyně sociálního oddělení, která dětem koupila klavír a nějaké hračky. Nebyla však jediná, svou pomoc nabídli i jiní lidé, někteří koupili dětem harmoniku a trumpetu, jiní zase nakoupili potřebné věci do školy, a navíc dostala i plynový sporák. My z rádia jsme jí ke všem darům přidali i Bibli, která nyní ovlivňuje její život. Vidíme, jak její víra neustále roste a s ní i láska k Bohu.

Jsme rádi, že naše rádio pomáhá lidem, už nejsme jen hudebním kanálem, ale přinášíme odpovědi na tíživé otázky života a navíc jim nabízíme možnost se se svými problémy sdílet veřejně. Lidé na ně často reagují, a tak si pomáháme navzájem. Mimo praktickou pomoc a povzbuzení přinášíme lidem také evangelium, které proměňuje lidské životy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.