Korejská pekárna potřebuje naši pomoc

Jsme opravdu v zoufalé situaci,“ píše ředitel naší partnerské organizace AVC Daniel Hofer.

Velká ztráta. „Jeden náš sponzor z jihokorejské organizace Korean Food for Hungry neočekávaně ukončil podporu. Byl to jeden z našich největších sponzorů, který měsíčně přispíval 35 000 dolarů (v přepočtu 770 000 Kč) pro 10 000 dětí. Jednu pekárnu pro 7 000 dětí ve městě Rajin jsme tedy museli zcela zavřít. Nicméně jsme neměli sílu a srdce zavřít i pekárnu v Onsongu (mimo ekonomickou zónu) pro 3 000 dětí. Bohužel jsme ji však schopni udržet při životě jen do konce tohoto roku 2017. Ale ve skutečnosti ani na pekárnu v Onsongu prostředky nemáme. Jen prostě a jednoduše důvěřujeme Bohu, že přinese řešení a ukáže cestu jak dále pokračovat.

Finanční pomoc. Již jsme od některých z vás dostali příslib finanční pomoci, a tak jste se stali součástí našich společných vyslyšených modliteb.

Vděčnost. Na závěr svého dopisu tedy Daniel dodává: „Díky za dobrou zprávu z České republiky a první vlaštovku naděje.“

A já jen dodávám: Velké díky vám všem, kteří již pravidelně a věrně na severokorejské děti přispíváte. Osobně jsem mohla vidět slzy vděčnosti na našich spolupracovnících, kteří přímo na místě celý projekt řídí a pro tyto děti už mnoho obětovali. Díky i za vaši oběť a podporu. (m.c.)

Zapojíte se i vy? Máme první vlaštovku na 15 000 Kč měsíčně. Zbývá tedy ještě mnoho peněz na pokrytí celé měsíční částky, jakákoliv částka však zvětšuje naději, že tuto mezeru společnými silami zaplníme. Potřebujeme však zaručit, že tuto platbu budeme posílat po dobu nejméně 3 let. Česká Nehemia spolu se švýcarskou a Německou AVC přispívá nyní na 9 000 dětí. Pokud máte touhu pomoci severokorejským dětem pravidelně či jednorázovou částkou, použijte prosím účet 100 113 352/0300 v.s.1301.

Více také zde

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.