Válka na Ukrajině ani služba evangelia nekončí

Dopis pastora Konstantina Melnika

IMG_0273Zdravím vás, drazí přátelé,
rok 2015 je pro Ukrajinu velice těžký! Válka u nás pokračuje. Nejen ta ekonomická a informační, ale skutečná válka, při které každý den umírají lidé. Množství sirotků, vdov a uprchlíků se dramaticky zvyšuje. Nejhorší ale je, že Ukrajinci si postupně zvykají a už nevěnují tolik pozornosti tomu, když 100 km od nich vybuchují bomby. Učí se žít tak, aby neviděli cizí utrpení. Je jednoduché posuzovat druhé, když jsi daleko, ale když ti nad hlavou létají rakety, mění se všechno. Myšlení, hodnoty i pohledy.

IMG_0233A co dělá v tomto okamžiku církev? Každý se chová jinak. Někteří křesťané se v žádných humanitárních projektech neangažují. Naše církev s Boží pomocí pokračuje v kázání evangelia. Vyhlašujeme, že Ukrajina patří Ježíši Kristu, pokračujeme v humanitární pomoci válečným uprchlíkům. Krmíme je, pro některé obstaráváme oblečení, pro jiné nezbytné vybavení domácnosti, někomu zase plínky pro děti, jiným bylo potřeba zaplatit evakuaci z válečné zóny. Jsme vám vděční za finance, díky kterým můžeme pomáhat. Vážíme si vaší účasti v našich společných projektech.

Nedávno proběhla akce „teplé oblečení pro ukrajinské vojáky“. Do balíčků jsme vkládali evangelia a také dopisy i obrázky dětí z nedělní školy. V našem městě je díky Boží milosti život snesitelný a více méně bezpečný. Válka je ale všudypřítomná. Některé muže odvádějí do armády přímo z pracoviště. V každé situaci se dá ale najít něco dobrého. S nadsázkou říkáme, že od okamžiku, kdy začali posílat povolávací rozkazy do armády, začalo mezi muži v církvi probuzení.

_DSC7917A co děláme dál? Pořádáme konference pro mládež, letní tábory pro děti, sloužíme dětem v dětských domovech, krmíme chudé seniory. Tento rok jsme v naší církvi pokřtili šest lidí. Jsme vděční Bohu, že lidé přijímají Ježíše do svého srdce.

Velmi prosíme, abyste pokračovali v modlitbách za naši službu a za Ukrajinu. Kéž dá Bůh milost, aby se lidé nezatvrzovali, ale byli otevření pro Ježíše. Kéž nám dá sílu a lásku k lidem a moudrost, jak v těchto složitých chvílích sdílet svou naději v Bohu. Toužíme po tom, aby každý náš věřící zůstal věrný Ježíši i přes všechny potíže a zkoušky.

S láskou a modlitbou za vás
Pastor Konstantin Melnik

Pomoci lidem na Ukrajině můžete i vy prostřednictvím čísla účtu 1057340/2060, v. s. 5103.
Děkujeme!

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.