Budování misijní základny v Chorvatsku (aneb) Začátek nové éry misie na Balkáně?

img_1198-2V podzimním čísle jsme o situaci v chorvatském Rovinji informovali v rozhovoru s pastorem Jiřím Dohnalem. Tento výjimečný člověk se svou rodinou v Chorvatsku působí již více než 20 let. Jeho službou jsme byli nadšeni a vidíme jej jako klíčového člověka pro rozvoj českého misijního působení na Balkáně.
V tomto smyslu jsme s Jiřím Dohnalem vedli rozhovor na jarním Misijním víkendu v Praze, kde byl hlavním řečníkem. V roz-hovoru jsme mluvili především o misii na Balkáně, potřebách místního sboru v Rovinji a možnostech zapojení českých sborů do krátkodobé misie.

Několikrát jsme se dotkli možností krátkodobých misijních výjezdů a vždy jsme
skončili u potřeby ubytování pro lidi z krátkodobých výjezdů. Ceny za ubytování v místních penzionech jsou vysoké a modlitebna
místního sboru neposkytuje mnoho pohodlí, je vhodná spíš na jednu až dvě noci s nízkým komfortem. Jiří mne překvapil, když řekl, že má účelový dar na materiál pro vybudování menší chaty, právě pro účely ubytování krátkodobých misionářů. Chybí jen peníze na pracovníky, kteří ji postaví.
Proto jsme se rozhodli zveřejnit finanční potřebu pro vyslání pracovního týmu na vybudování chaty pro krátkodobé misionáře s honosným pracovním názvem „Budování misijní základny v Chorvatsku“.Celkem potřebujeme zajistit 60 000 Kč,
které pokryjí cestovné pracovního týmu, ubytování a jídlo na 3–4 týdny a drobný materiál. V rámci tohoto výjezdu bude
postavena hrubá stavba na již vybetono-vaných základech. V budoucnu budeme
chtít podpořit další výjezd a dobudování vnitřního vybavení chaty, včetně rozvodů světla, elektřiny, vody atd.
Věříme, že Bůh otevírá dveře na Balkán, k národům, které jsou nám jazykově i kul-
turně blízké. Věříme, že krátkodobá misijní zkušenost má proměňující vliv na život sborů i jednotlivců. A věříme také v to, že misie rodiny Dohnalových je místo, kam bychom měli namířit modlitební, praktickou i finanční pomoc.

Pomozte nám prosím shromáždit prostředky na vyslání pracovního týmu a hrubá stavba by mohla být hotova již do konce tohoto roku

David Říman
člen správní rady NFN

Pokud se chcete finančně podílet na výstavbě „Misijní základny v Chorvatsku“ prostředky pošlete, prosím, na účet 100 113 352/0300, v.s. 2800.

2

Příspěvek byl publikován v rubrice Misijní výjezdy, Rozhovory, Zprávy z projektů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.