MISIJNÍ VÍKEND 5.2. 2011 Český Těšín a Praha 5.3. 2011

Již podruhé se letos v únoru a březnu konal Misijní víkend – společná iniciativa 6 misijních organizací působících v ČR
(OM, YWAM, NF KMS, NF Nehemia, OPERACE EXODUS, WICLIFFE CZ) která chce vytvořit prostor pro křesťany a sbory se zájmem o misii, kde mohou získat informace, radu, povzbuzení i inspiraci, aby se zapojili do celosvětové misie.

Letošní druhý ročník měl téma “Převezmi štafetu Moravských bratří”. Hlavním řečníkem konference byl Jan Schlegel.
Tento německý fotograf se nadchl pro vizi obnovit dědictví Moravských bratří a přímo v německém Ochranově založil pobočku YWAM (Mládeže s posláním), která se rychle stala jednou z nejdynamičtějších v Evropě a dnes vysílá misionáře do mnoha zemí světa. Jan sám pracoval v zemích jako je např. Afghánistán, Indie, Pákistán, Čína, Nepál, Etiopie, Mali, Thajsko…
Chvály vedla v Praze skupina Oáza a v Českém Těšíně skupina Do nebe volající.
Po „misijním obědě“ nabídnou odpolední semináře příběh o historii Ochranovských bratří, Martina Šambazová vyprávěla o své misii ve Střední Asii i v ČR a nakonec si účastníci konference mohli zvolit mezi semináři s následujícími tématy: „Jak poznám, že jsem to já“, „Na misii s rodinou“ a „Použij svoji profesi v misii“.  Připraven byl i celodenní program pro děti od 4 do 14 let.

Srdečně zveme všechny křesťany, kteří mají zájem o misii, ať už se chystají sami vyjet, nebo se modlit za národy či podporovat misionáře. Misijní víkend 2011 bude znovu příležitost k rozhovorům i naslouchání.
Další informace naleznete na www.misijnivikend.cz .

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozvánky na akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.