Příběhy z Asie

Příběhy, které hovoří o tom, že Bůh je s námi i ve Střední Asii.
Felagund.
Touhou našeho týmu je, aby vždy uvěřila celá rodina. Pokud uvěří jeden, rodina se proti němu postaví, když ale uvěří otec rodiny a s ním všichni doma, vzniká jednotka, která může odolat i vnějšímu tlaku a pronásledování.

A jak to dělají? Modlíte se, přijedete k vybranému domu a poprosíte o možnost použití toalety. Součástí kultury je, že se taková žádost neodmítá. Zároveň jste pozváni na čaj, dále něco k snědku a diskuse se začne točil kolem víry. I po jednom večeru a nebo několika dnech se některé rodiny obrátí. Pak je pravidelně co několik týdnů navštěvujete a vyučujete základy víry. Sám jsem byl svědkem toho, jaký mají lidé hlad po vyučování. Vyučuje se mnoho hodin a obrácení pozorně poslouchají klidně i pět nebo šest hodin v kuse. A vše doprovází i modlitby za nemocné.

Ježíš není dobrý… Jedna žena byla pod duchovním tlakem a uvnitř k ní promlouvaly hlasy. Když slyšela o Ježíši, tak byla vedena k tomu, aby jej přijala. Ale hlasy jí říkaly, že Ježíš je špatný. Kvůli těmto hlasům nemohla v noci spát a každou noc hodiny ze všech sil křičela a hlasitě plakala. Slyšela to každou noc celá ulice. Také špatně mluvila. Říkala, že ji někdo tahá za jazyk, aby nemohla mluvit. Po modlitbě a výzvě byla vedena k tomu, aby se modlila za přijetí Krista. Prosila za odpuštění a přijetí Ježíše. Tu noc poprvé po dlouhé době spala, což bylo svědectví nejen pro ni a její rodinu, ale i pro celou ulici. Stále s touto dívkou pracujeme a modlíme se za její plné uzdravení. Zároveň uvěřila celá její rodina.

Strach. Jiná starší žena naslouchala evangeliu, ale nechtěla Ježíši vydat život, protože měla strach, co na to řeknou lidé a zda jí něco neudělají. Tento stav trval velmi dlouho. Nedávno jsme se za ni opět modlili a poté se rozhodla, že začne nový život s Kristem.

Nepřátelská atmosféra. Muž ležel v nemocnici ve velmi špatném stavu. Zprvu se nechtěl o víře vůbec bavit, ale reagoval na nabídku modlitby za uzdravení. Druhý den se jeho stav natolik zlepšil, že jej poslali domů. Byl to velký zázrak, který měl rozsáhlý dopad na další rodiny, se kterými tým pracuje. Hned nato je pozvala další rodina, kde věří jen jedna dívka. První kontakt nebyl vůbec přátelský. Věřící dívka ze strachu prosila, aby nikdo o Bohu nemluvil. Proběhlo pozvání ke stolu, ale atmosféra byla stále napjatá. Nakonec se však o Kristu přece jen hovořilo a když bylo zmíněno uzdravení muže v nemocnici, kterého rodina znala, tak se atmosféra obrátila. V okolí se říkalo, že jej v nemocnici navštívil anděl. Potom i matka rodiny prosila o modlitby za uzdravení a prosila, aby ji tým zase navštívil. A takových příběhů je spousta.

Navíc si často většinu nákladů na návštěvy rodin hradí lidé z týmu ze svého. Přinášejí rodinám dary v podobě potravin, přestože nemají dostatek na vlastní živobytí. Jsou to lidé, kteří jdou a činí další učedníky. Díky Bohu za tuto práci. Děkuji také za spoustu jednotlivců i sbory, které se za naši práci v Asii modlí.

Podpořit Felagunda a jeho službu můžete darem na účet 1057340/2060, v. s. 2305.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.