Irák – výsledek Vánoční sbírky pro Jezídy

Distribuci naftových přímotopů potřebným rodinám doprovázela radost a vděčnost. Tyto rodiny se vrátily do zničených oblastí Sindžáru, odkud byly v roce 2014 vyhnány. Jedna rodina s radostí děkovala: „Jsme vděční. Dneska v noci budeme mít teplo.“

Cílem bylo pomoci v oblasti Sindžáru ve dvou městečkách. V mezičase se však na místo vrátilo ještě dalších 100 rodin, ale díky vaší velké štědrosti jsme pomohli všem a navíc jsme ji ještě rozšířili na další dvě lokality. Například i ve známé vesnici Kóčó, ve které ISIS vyvraždilo všechny muže a ženy odvedlo do zajetí. Nádija Murádová o tom vydává své svědectví v knize „Poslední dívka“, je dostupná také v českém jazyce.

Obrovské díky patří vám všem, kteří jste se do vánoční sbírky zapojili. Nakonec se částka vyšplhala na 473 596 Kč. Celkem jsme tedy pomohli 1 460 rodinám v Sindžáru. Každá z nich dostala naftový přímotop.

Tal Banat: 550 naftových přímotopů
Tal Qasab: 500 naftových přímotopů
Tal Azir: 390 naftových přímotopů
Kóčó: 20 naftových přímotopů

Distribuce probíhala od 16. 12. 2020 do Vánoc. Práce v Kurdistánu probíhá ve spolupráci s organizací Shelter Now, jejímž vedoucím je G. Taubmann, a i zde nemalým finančním obnosem pomohla při pomoci Jezídům.

Modlitby:
Modleme se za tuto komunitu trpících lidí. Kéž jim Ježíš Kristus žehná, vyvede je z beznaděje, utrpení a otroctví. Kéž jsou jejich města obnovena a Bůh jim požehná pokojem. Kéž okusí, jak je Hospodin dobrý.

Věřím, že naše modlitby za tato místa měly dopad, který si ani neuvědomujeme. Například v městečku Tal Qasab.
V únoru zde Nadační fond Nádiji Murádové začal pracovat na obnově dodávek vody a opravě vodovodní sítě, obnově elektrických přípojek a na dalších opravách. Dokonce byla obnovena základní škola s hřištěm. To je skvělý vývoj.

Tuto zimu jsme mohli požehnat v Sindžáru 1 460 rodin.
V táborech v Kurdistánu jsme také zároveň pomohli dalším 2 000 jezídským rodinám. Darovali jsme jim jídlo, teplé deky, elektrické přímotopy, nebo jsme potřebným obstarali léky či novou plachtu na děravý stan.

Věřím, že naše modlitby budou i nadále pokračovat. Těším se na to, jak budeme moci těmto lidem i nadále pomáhat a zároveň ukazovat Boží lásku a dobrotu.

Č. ú. 100113352/0300 nebo 1057340/2060.
v. s. 10023 Irák – Sindžár – na pomoc jezídským rodinám
v. s. 1002 Irák – pomoc Jezídům
v. s. 10021 Irák – pomoc ženám
v. s. 10022 Irák – pomoc dětem
v. s. 2303 – Wojnarovi

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.