Jimma – aktuální situace v Jimmě

Aktuální situace v Jimmě v krátkosti popisuje Abraham – koordinátor vzdělávacího programu s dětmi.
Situace ohledně covidu se nyní vymyká kontrole. Přináší novou vlnu frustrace. Naše sbory jsou stále zavřené, nepřestáváme se však modlit s nadějí, že opět přijdou lepší dny,“ říká náš spolupracovník Abraham.

„V srpnu jsem navštívil naše koordinátory přímo v Jimmě, nicméně s dětmi jsem se setkat nemohl. Vláda zakázala jakékoliv shromažďování, tedy ani v našem církevním středisku v Jimmě jsme se sejít nemohli. Není povoleno cestovat v hromadných prostředcích, aby se zamezilo šíření viru. Až doposud jsou však všechny děti v pořádku. Vzhledem k naší nedostatečné zdravotní péči lidé očekávají, že nakažených lidí bude stále razantněji přibývat. My však očekáváme mocný zásah našeho dokonalého Boha, protože není v lidských silách ani v silách lékařů a vedoucích tyto věci změnit.

Posílám alespoň pár fotografií, které zachycují rozdávání základní potravinové pomoci lidem z projektu. V první vlně, kdy nebylo možné nakoupit dostatečné množství potravin pro všechny rodiny (všechny větší obchody byly zavřené), jsme každé rodině dali 400 birrů (250 Kč) k zajištění potřebných potravin dle vlastní potřeby. Další setkání s rodiči proběhlo v srpnu na volném prostranství a každá rodina z projektu obdržela pytel mouky a desinfekční prostředky.

Lidé jsou zmatení a z pandemie mají strach. Školy jsou stále zavřené, děti nemůžou volně pobíhat venku. Vlivem situace kolem covidu je také pravdou, že dívky vstupují předčasně do manželství. Většinou nemají na vybranou, protože je rodina není schopna uživit. Dětem v našich projektech však neustále poskytujeme poradenství a psychosociální podporu. Pracovníci je povzbuzují a pomáhají jim lépe se vyrovnat s problémy, kterými procházejí.

Intenzivně pracujeme na proměně myšlení a přístupu dětí i jejich rodičů, abychom dívky od předčasného manželství ochránili a zabránili jejich neplánovanému těhotenství.

Ano, svět prochází frustrací, na druhé straně si však reálně uvědomujeme, že Bůh je naším útočištěm i uprostřed té nejhorší bouře. Díky za vaše laskavá srdce a soucitné ruce, vážím si, že jste v tom s námi a pomáháte nám! I pro děti je to těžká situace, vaše pomoc jim však dodává naději.

Na podporu vzdělávání dětí a jejich rodin použijte prosím č. ú. 1057340/2060 nebo 100113352/0300, v. s. 1202 (Kofele), v.s. 1204 (Jimma). Pokud byste chtěli přispívat pravidelně na konkrétní dítě (500 Kč mesíčně), ozvěte se prosím na email: office@nehemia.cz nebo na tel. 703 438 026.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.