Misie na Sibiři

Nadále pokračujeme v naší práci v Mirném. Navázali jsme spoustu nových přátelství. Lidé vnímají, že ve svých životech máme něco výjimečného a poměrně mnoho našich přátel je nyní na cestě k Bohu. Máme tedy naději, že mu jednou svá srdce plně otevřou.

Práce ve Vitimu. S bratrem Leonidem jsme také společně na začátku roku navštívili církve v městečku Vitim. Navštěvovali jsme rodiny a hráli dětem loutková představení, rozdávali jsme jim dárky a přinášeli lidem dobrou zprávu evangelia a každý den jsme pro ně uspořádali bohoslužbu.

Karanténa je i u nás. V souvislosti s Covid-19 je nyní i v našem městě vyhlášená přísná 14denní karanténa. Za porušení hrozí velké pokuty. Můžeme tedy vyjít ven jen v nejnutnějších případech. Všechny velké veřejné akce byly zrušeny a bohoslužby můžeme pořádat jen u nás doma. Lidé naštěstí nikterak nepanikaří, jen ve městě člověk potkává méně lidí než obvykle. Nově také uzavřeli silnice mezi městy. V našem městě bylo k dnešnímu dni zjištěno 6 případů lidí nakažených koronavirem.

Víra vs. strach. Veřejné evangelizace tedy nejsou možné, lidé se navíc bojí hovořit s cizími lidmi. Na druhou stranu jsou však naši známí otevřenější hovořit o víře a my jim můžeme předávat naději, protože neznámý virus lidem nahání strach ze smrti.

Nedávno se Bůh na našich bohoslužbách dotkl jedné ženy tuvinské národnosti. Žena následně uvěřila a nyní ji společně vedeme ke křtu. (Tuvinci se stejně jako Jakuti zabývají šamanismem a uctívají různé duchy.)

Stavba naší nové modlitebny se vlivem nenadálých okolností spojených s pandemií odsouvá na příští rok. V druhé polovině roku bychom chtěli alespoň srovnat terén, aby půda přes zimu slehla. Příští rok bychom snad, dá-li Bůh, začali stavět základy.

Koupě nového bytu. Možná jste se již dozvěděli, že prozatím bydlíme v pronajatém bytě. Už dlouho přemýšlíme o koupi vlastního bytu, nicméně ceny v této oblasti jsou pro nás vysoké. Nedávno jsme však dostali nabídku, že bychom si mohli koupit byt na splátky. Rádi bychom této nabídky využili, budeme ale muset zrekonstruovat koupelnu, vyměnit shnilá okna a pořídit nějaký nábytek. Doposud totiž využíváme nábytek patřící k pronajatému bytu. Nemáme ani vlastní postele. I v tomto případě budeme vděčni za vaši podporu.

Drazí přátelé a spolupracovníci, i my se za vás modlíme a děkujeme za vaše dobrá srdce, vaše modlitby a usilovnou práci. Prosím, neustávejte ve svých modlitbách a nadále se za nás modlete, aby Bůh posílil naši církev a vedl nás podle své vůle.

Pokud byste chtěli podpořit službu Ilji, prosím, použijte č. ú. 1057340/2060, v. s. 5302.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.