Írán: Zprávy o Kristu se šíří ještě rychleji

Větší hlad po pravdě. Íránci byli již dříve otevření na evangelium, pak přišel strach z pandemie koronaviru a ten zapříčinil ještě větší hlad po duchovní pravdě.

Vedoucí domácích skupinek začali povzbuzovat všechny věřící, aby se stali evangelisty. A jejich reakce byla velmi pozitivní, s odvahou vycházeli k lidem, dokonce i nově uvěřivší. Obvolávají své rodiny a přátele a hovoří s nimi o naději v Kristu a nabízí jim modlitbu. Na sociálních médiích směle sdílejí biblické verše a nádherné písně o Ježíši. A výsledkem je, že mnohem více Íránců nyní přichází ke Kristu.

Jedna rodina ze Širazu si všimla na Instagramu fotografie sdílené jejich kamarádkou. Po několika dnech jí napsali zprávu: „Vlivem karantény nesmíme ven z domu, ale každý večer si čteme biblické verše, které sdílíš na Instagramu. Tvůj Bůh je tak milující a laskavý. Můžeme si popovídat?“ Poté celá rodina uvěřila.

Odvážní a smělí křesťané stále rozdávají Bible a jsou v tom velice nápadití. Nedávno dva mladíci v sousední vesnici, která byla z velké části zasažena koronavirem, vkládali kapesní Bible přímo do poštovních schránek.

Příběh Maryam. Ježíši, Ty jsi na nás zapomněl? Maryam uvěřila zhruba před rokem a bydlí sama se svými dvěma malými dětmi. Vlivem karantény způsobené koronavirem přišla o práci, tedy o zdroj svých příjmů, a tak jim v domácnosti brzy došly zásoby potravin. A došlo to až tak daleko, že jednoho dne večer musela uložit své děti hladové. V zoufalství se pak modlila: „Ježíši, ty jsi na nás zapomněl?“

Když pak usnula, zdál se jí sen, ve kterém se jí přímo přede dveřmi objevil Ježíš. Zazvonil, a když jej pozvala dál, cítila se provinile, protože věděla, že mu nemá co nabídnout. Když však odběhla do kuchyně a otevřela ledničku, zjistila, že je plná jídla! Přiběhla zpět k Ježíši a chtěla mu poděkovat, ale on už v místnosti nebyl.

Náhle ji ze snu probudil zvonek. Přede dveřmi stáli dva muži s obrovským balíkem. Když do něj Maryam nakoukla a uviděla, že je plný jídla, omdlela. Muži jí pomohli zpět na nohy a vysvětlili, že jsou křesťané, kteří tajně rozvážejí jídlo potřebným. Když se rozloučili, Maryam nepřestávala plakat dojetím. Uvědomila si, že Ježíš na ně nezapomněl.

Tito dva muži byli jedni z 230 vyškolených vedoucích, kteří nyní prostřednictvím organizace Elam v Íránu slouží. Mnoho těchto vedoucích organizuje a doručuje potravinovou pomoc těm nejpotřebnějším a využívají příležitosti k šíření Boží lásky.

Pokud chcete přispět na nákup íránských Biblí, prosím, použijte č. ú. 1057340/2060 nebo 100113352/0300, v. s. 1004.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.