Evangelisté v Etiopii

Organizace TFM má celkem 64 evangelistů a stále jí schází plná či částečná podpora pro 22 – 26 z nich. V současné době Nehemia spolu s vámi podporuje šest evangelistů. Opět jsme se mohli letos s některými z nich setkat osobně. Působí velice nesměle, nicméně jejich zápal pro ztracené je nepřehlédnutelný. Každý den dávají svůj život v sázku proto, aby se jiní dozvěděli o Kristu. Věnují se obzvláště muslimům, protože z téhož prostředí sami vyšli předtím, než Krista poznali.

Mnozí z nich však pracují v rozsáhlých oblastech a bez dopravního prostředku je celá služba nákladná a zdlouhavá. Mnozí z nich by potřebovali alespoň motorky, které by jim ušetřily čas. Všechny své peníze investují do služby, takže jim mnohokrát nezbývá na vlastní obživu. Mnohdy se s lidmi setkávají v kavárnách a restauracích, což jsou další výdaje navíc. Navazují nová přátelství a riskují své životy pro Krista.

Jeden z nich nám vyprávěl příběh šejka, který zpočátku neměl o Krista zájem. Tři dny po společném setkání se v jeho pokoji objevila neviditelná postava, která ho tlačila silou k zemi. V tu chvíli uslyšel hlas, který mu řekl: „Zavolej jméno Alma Isa, o kterém ti vyprávěl Durim.“ Jakmile vyslovil Ježíšovo jméno, tlak ustoupil a přišel pokoj. Když Durimovi vše vyprávěl, pochopil, že jej Kristus přišel zachránit. Společně se modlili a on Kristu vydal svůj život.

Prostřednictvím služby evangelistů přichází ke Kristu spousta lidí. Díky podpoře TFM již Durim oslovil mnoho muslimů a mnoho jich přišlo k Ježíši. Za poslední půlrok uvěřilo 49 mužů a 29 žen. Sám však říká: „Díky, že jste mě vytáhli z temnoty, abych mohl sloužit mnoha dalším muslimům! Často se s lidmi sdílím příběhem z 5. kapitoly Koránu, kde se hodně hovoří o Ježíši Kristu, který dokonce vzkřísil člověka z mrtvých. Je to výjimečná kapitola. Také s nimi sdílím fakt, že se Mohamed narodil v roce 578, zatímco Kristus existuje od věčnosti. To je pro ně většinou dostatečná výzva a většinou se společně modlíme. Využívám i cestu taxíkem, hovořím s řidiči a modlím se s nimi.

„Mou touhou je také proměnit komunitu lidí, ve které pracuji. Nabídnout jim nějakou konkrétní praktickou pomoc. Například chov slepic a prodej vajec. Tímto způsobem bychom mohli zaměstnat i více lidí. Nebo prostřednictvím vypěstované zeleniny bychom získali další peníze na službu muslimům. Nákupem koz bychom mohli podpořit další evangelisty, ti by si mohli přivydělávat prodejem mléka.

Bůh mnohými způsoby otvírá cestu k dalším muslimům. Díky Bohu za vaši podporu a modlitby. Vážíme si toho. Bez vás by naše služba nebyla možná! Jsme vděční, že společně můžeme pracovat na Božím díle. Prosím, vyřiďte pozdravy a naše díky všem sponzorům.“ Dodává jeden z evangelistů.

Pokud byste se i vy chtěli zapojit do podpory evangelistů v Etiopii, zde je pár aktuálních čísel, jak lze evangelistům pomoci:

Měsíční podpora jednoho evangelisty stojí v dnešní době 2 600 Kč. Motorka vyjde na 52 500 Kč a řidičský průkaz 5 300 Kč.

Evangelisty můžete podpořit finančně darem na účet 1057340/2060, v. s. 5201.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.