Loltepes – tam, kde žijí Masajové…

img_88451V poslední zprávě z Tanzanie, kterou jsem obdržel od Wernera Drotlefa (misionář AVC Nehemia Německo), Werner zmiňuje, že Tanzanie stále bojuje s katastrofálním suchem. Již několik měsíců nepršelo, což má za následek 80% ztrátu veškeré úrody. Ceny potraviny se z tohoto důvodu šplhají nezadržitelně vzhůru. Tím pádem se stávají pro většinu lidí nedosažitelné. Minulé zprávy jasně vypovídaly o tom, že v těchto obdobích zejména masajské děti umírají hlady. Pracovníci misie potřebují nemalé prostředky na nákup kukuřice, fazolí a prosa pro masajské děti. Správní rada N.f.Nehemia uvolnila z účtu “Děti v nouzi” 10 000 USD na nákup potravin.
Celou situaci navíc teď také komplikovala porucha na vodní pumpě, která je poháněna větrem. Než byla znovu opravena, museli Masajové putovat 30 km, aby získali vodu.
Tato tíživá situace pomáhá vidět Masajům skutečný zájem ze strany pracovníků misie. Mnozí z nich, nejen ženy a děti, ale také muži, kteří jsou většinou v opozici, v těchto dnech odevzdávají své životy Kristu, protože mají možnost osobně zakusit “praktickou lásku”.img_9045
Německá AVC Nehemia pracuje již dlouhá léta v Tanzanii mezi Masaji, a to především skrze praktickou pomoc, jako je podpora vzdělávání, výstavba základních a mateřských škol, dětských center, humanitární a potravinová pomoc, podpora farmářů aj.
Nadační fond Nehemia se připojil v roce 2008 k jednomu z projektů AVC Nehemia v Masajské stepi v místě zvaném Loltepes. Na tomto místě byla před lety postavena škola pro 300 masajských dětí. N.f.Nehemia pomáhá v tomto projektu 50 dětem částkou 7 Euro měsíčně na jedno dítě.. Děti v rámci školy dostávají zdarma vzdělání, školní uniformu a jedno teplé jídlo denně, které je pro drtivou většinu jediným plnohodnotným jídlem, jež mají.

Projekt “Děti Tanzanie – Masajové” můžete podpořit jakoukoliv částkou na účet N.f.Nehemia 100 113 352/0300, variabilní symbol 1203.

Leoš Cásek

Příspěvek byl publikován v rubrice Humanitární pomoc, Zprávy z projektů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.