Misie v Daruvaru. Rok čtvrtý…

Zdravím vás z chorvatského Daruvaru, kde čtvrtým rokem pomáhám v místním letničním sboru.Od začátku roku se modlím, aby mi Pán Bůh dal spolupracovníka, mladého člověka, který by šel k mladým lidem a získal je pro Krista. Druhou takovou modlitbou je, aby Pán do našeho společenství v Daruvaru přidal pět nových lidí.

Hned při mé únorové návštěvě v Daruvaru začali do sboru chodit novomanželé Velibor a Sanja, kteří nedávno odevzdali své životy Bohu. A rovněž po mnohých letech se vrátila manželka po bývalém pastorovi Mátovi, sestra Slavice. Do sboru přicházejí i další lidé, ale většinou se přijdou zatím jen podívat. Povzbuzuji sborovníky, aby tyto lidi nenechávali jen tak procházet sborem, ale aby o ně měli zájem.

Co na letošní rok připravujeme? Letos plánuji celkem pět třítýdenních a jeden měsíční misijní výjezd do Daruvaru. Na začátku února byla v Daruvaru třídenní evangelizace s bratrem Ilijou z Německa. V březnu bychom se s Dankou měli zúčastnit misijní konference všech zahraničních misionářů, kteří působí v letniční církvi v Chorvatsku.

V dubnu by za námi měl na 10 dní přijet bratr Bryn se svou manželkou, kteří slouží v prorocké službě, aby povzbudili místní sbory. V srpnu by nám měl při evangelizaci pomoct tým z Havířova a v říjnu by měl přijet tým z AC Olomouc, který bude sloužit v místní základní škole a také mezi lidmi ve městě.

Modlím se, aby v okolních městech a vesnicích vznikl letniční sbor, aby se Boží slovo mohlo šířit v moci a zasáhlo celý nezasažený Balkán evangeliem.
V. Bednář
Pro finanční podporu služby V. Bednáře prosím použijte č. ú. 1057340/2060, v. s. 2101.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.