Odvážný a beze strachu

Nezastavitelný pastor „B“. V loňském roce sloužil na Kristfestu bývalý podnikatel, nyní pastor a evangelista z Afriky přezdívaný jako pastor „B“. Z našeho pohledu velmi odvážný a nezastavitelný muž, který nejednou jen o vlásek unikl smrti. Několikrát byl za svou víru vězněný, bitý či pronásledován nepřáteli, mnohokrát kličkoval mezi střelami z kulometu či pistole, jeho srdce však v žádném případě nezahořklo. Nikdy se nevzdal, stále je plný Božího ohně a o tom, že celým srdcem miluje Boha, není žádných pochyb. A protože téma celého Kristfestu neslo název Generace beze strachu, byl tento pastor na správném místě, aby mladým lidem odkryl, v čem se skrývá skutečná odvaha.

Překonat svůj strach. Být odvážný a žít život beze strachu znamená, že se postavíme čelem všemu, co v nás strach vyvolává. Ve chvíli, kdy překročíme tyto obavy, dá nám Bůh také sílu se s nimi vypořádat. Někdo má strach vydat Bohu svůj život naplno s obavou, že ztratí všechny své plány a sny, chce si naplánovat svůj život, protože nechce žít v nejistotě. Jiní se bojí, že se třeba díky Božím plánům nikdy neožení či nevdají, máme strach, že v Boží vůli nebudeme šťastni. Opak je však pravdou. Pokud překonáme svůj strach, stáváme se odvážnými. Jsme zcela vydaní Bohu, už není strachu, který by nás paralyzoval. Místo toho důvěřujeme Bohu ve všech oblastech našeho života.

Největší odvaha – pustit otěže svého života? Největší odvaha je zcela se vydat Bohu a říci mu své ano, navzdory všem okolnostem i skutečnosti, že nevidíme, co se skrývá za nejbližším rohem. Pustit otěže svého života a přestat ho řídit sám a svou silou. Odevzdat kontrolu nad svým životem do rukou Bohu a poprosit ho o odpuštění, pokud jsme si doposud řídili život sami.

„Učiňme novou smlouvu s Bohem, že půjdeme naplno po jeho cestách. Odevzdejme mu své ambice a své plány a s odvahou vykročme.“

Výzva pro všechny generace: Jsi ochotný vyjít z bezpečné zóny a postavit se strachu na odpor?

Všichni máme příležitost sloužit Bohu a změnit naši zemi. Dovol Bohu, aby si tě použil. On bude tvou silou, a ztráty, které utrpíš, budou nesrovnatelné se ziskem a dobrodružstvím, které nás na Boží misi čekají. Bůh do tebe bude investovat, promění tvé plány v dokonalé plány a naplánuje ti budoucnost, která by tě ani nenapadla. Život je příliš krátký na to, abychom jej prožili naprázdno a špatně. Najdi Boží záměr, který Bůh ušil na míru pro tvůj život.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.