Jedno město, jedna noc, dvě proměny

Bůh nepřestává jednat, v Íránu povstávají noví křesťané.
Příběhy Imana a Mohammada začaly již na jednom vánočním shromáždění, které pořádala křesťanská organizace Elam v jedné zemi blízko Íránu. Toho večera oba muži slyšeli poselství, které proměnilo jejich životy.

Iman utekl z Íránu a o Vánocích navštívil křesťanské shromáždění, kde poprvé uslyšel o tom, co Kristus pro člověka udělal. Jeho srdce bylo dotčeno a velmi ochotně si vzal domů Nový zákon.

Nečekaný telefonát. O týden později zazvonil na jedné malé domácí skupince telefon. Vedoucí skupinky viděl, že volá Iman: „Přečetl jsem Nový zákon dvakrát od začátku až do konce. Jak mohu tohoto Ježíše následovat?“ Ještě ten samý večer se Iman přidal k malé skupince křesťanů
a vydal své srdce Kristu. Všichni byli naplněni radostí.

Mohammad, návštěvník z Íránu, byl na stejném shromáždění. Kázání jej nikterak nezaujalo a na konci si velmi neochotně vzal jeden výtisk Nového zákona.O něco později však stejný vedoucí skupinky obdržel další telefonát. Tentokrát to byl Mohammad telefonující přímo z Íránu, který s pláčem popisoval, jak si Nový zákon přečetl a pak pochopil, jak moc potřebuje Krista. Tak i Mohammad se po telefonu modlil a vyznával své hříchy Bohu.

Vánoční Dobrá zpráva. Jsme vděční Bohu a chválíme jej za to, že tisíce lidí slyšelo o Vánocích Dobrou zprávu, ať už v Íránu, tak i v jeho okolí. Nejméně 95 lidí včetně Imana a Mohammada se rozhodli následovat Krista. A navíc jsme vděční za vaše modlitby a podporu, skrze kterou jsme mohli vánoční evangelizaci uskutečnit a následně se o nově obrácené věřící postarat.

Dary na íránské Bible. V loňském roce díky vašim darům Nehemie poslala na Bible pro Írán celkem 65.500 Kč. V letošním roce již 50.000 Kč. Díky, že tímto přinášíte naději i do íránského světa, kde je hlad po Biblích skutečně velký a biblické poselství proměňuje statisíce lidí, zatímco nám leží doma třeba i pět různých (zaprášených) velikostí Biblí v knihovně…

Trpící, přesto však rostoucí církev. V Íránu je obrovský hlad po Biblích a velké probuzení, přímo úměrně však také sílí vlna pronásledování a opozice.

Dva členové teheránské církve, kteří byli zatčeni 17. listopadu 2017, jsou stále drženi ve vězení a hrozí odnětí svobody na mnoho let. Podobně také Ali Amini zůstává zadržen ve středním vězení Tabriz poté, co byl 10. prosince 2017 na svém pracovišti zatčen. Pevně věříme, že Ali, který je otcem dvou malých dětí, je zadržován neprávem a žádnou pokutu platit nebude.

Naser Navard Goltapeh začal své desetileté vězení ve věznici Evin 8. Naser byl zatčen na jednom svatebním večírku v červnu 2016 a později byl odsouzen na deset let vězení za podvracení národní bezpečnosti prostřednictvím nelegální církevní činnosti.

Další dva křesťané byli obviněni z „podvracení národní bezpečnosti“. Muž navíc čelí dodatečnému obvinění, že jako pastor církve v Šírázu „falšoval“, dopisy pro děti křesťanských konvertitů, kteří chtějí být ve škole osvobozeni od islámských tříd.

Prosím, přidejte se k modlitbám za íránské věřící a jejich rodiny, aby věznění mohli být propuštěni. Dary na íránské Bible můžete dále posílat na č. ú. 1057340/2060, v. s. 1004. (Zdroj: www.elam.com)

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.