Projekt Persie

Seminář pro naše přátele. Začátkem listopadu jsme ve Vídni pořádali seminář o sdílení evangelia s muslimskými přáteli. Přednášejícím byl skvělý řečník a odborník na islám Dr. Jeff z Indonésie. Sešlo se více než 30 našich přátel, Íránců a Afghánců, z nichž někteří byli ještě nedávno muslimové. Dnes nás všechny spojovala láska ke Kristu. Seminář se překládal do jazyka farsi. Po dobu tří dnů Jeff úžasným způsobem vysvětloval z Koránu i Bible, jak můžeme našim muslimským přátelům přinášet evangelium. Semináře se konaly na půdě místní íránské baptistické církve. Večerních programů se kromě nás účastnilo ještě dalších 30 lidí z této církve, takže jsme byli pěkně natlačení a takřka jsme se nemohli do malinké modlitebny vejít.

Komplikace a nová strategie. Naše práce mezi uprchlíky v Rakousku se rozrůstá do mnoha dalších měst a obcí. Vláda totiž posílá uprchlíky do dalších měst a obcí po celém Rakousku. Pokud nějaký uprchlík obdrží kladné vyjádření o svém pobytu v Rakousku, okamžitě se musí přestěhovat do obce, která mu byla přidělena, a která může být i stovky kilometrů vzdálená od Vídně. Je to způsob, jak zabránit vytváření uprchlických ghett ve velkých městech. Nám to komplikuje následnou práci s novými křesťany. Někdo se obrátí a za týden je už převelený na druhý konec Rakouska. Museli jsme změnit strategii a v současné době tedy budujeme několik dalších center v odlehlých částech země. Pokud jsou noví křesťané schopni komunikovat v němčině, snažíme se jim najít církev v novém místě jejich bydliště. V opačném případě je spojíme s někým, kdo je již nějakou dobu věřící. Snažíme se trénovat a budovat persky mluvící kouče v různých částech Rakouska.

Semináře pro cizince. Výše zmíněný seminář byl určen právě těmto lidem. Persky mluvící Iráčané a Afghánci se sjeli z mnohých míst Rakouska a společně jsme strávili tři nádherné dny. Ve společných chválách nás vedl náš další misionář, Jaro z Německa. Všichni jsme si to užili a už dnes se těšíme na další pokračování. Vyzkoušeli jsme si to a vnímáme, že tento model krátkých seminářů všem vyhovuje a může velmi dobře sloužit k budování nově obrácených a trénování vedoucích v nově vznikajících perských komunitách po celém Rakousku.

Každý den vidíme, jak Bůh přivádí nové děti do svého království. Pokud chcete podpořit tento projekt, můžete přispívat prostřednictvím Nadačního fondu Nehemia.

Svou pomoc můžete zasílat na č. ú. 1057340/2060, v. s. 2302. Děkujeme za vaše modlitby a finanční pomoc.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.