Tanzanie – Asante sana Nehemia

Boží vedení. Nejprve bychom vám chtěli poděkovat za citlivost na Božího Ducha. S některými členy správní rady jsme měli v Masajské stepi týden společných modliteb. Modlili jsme se za to, aby nám Bůh ukázal, jakým směrem se máme dále ubírat, abychom pronikli temnotou, která odděluje mnoho Masajů od skutečné pravdy.

Nadšené děti. Když si naši spolupracovníci všimli, jak jsou děti v našem dětském ubytovacím centru nadšené a hladové po Božím slově a dokonce touží uctívat Boha, uvědomili si, že je lepší dát šanci většímu počtu dětí, které by mohly do školy docházet. Jsou to děti, které bydlí daleko a které ve svém okolí nemají možnost chodit do školy, tedy ani slyšet Boží slovo.

Nový internát. Pochopili jsme tedy, že nejlepší cestou bude vybudovat nový internát pro děti, které bydlí hodně daleko, a využili ten okamžik, kdy s opravdovou horlivostí touží po vzdělání a pravdě. Tehdy jsem reagoval slovy, že nejsem schopen zajistit z naší německé misie další přísun peněz. Navrhl jsem jim však, že se budeme modlit. Byli jsme si jisti, že pokud je naše vize i Boží vůlí, pak nám peníze na celou budovu Pán Bůh zajistí. A chvála Bohu jen o týden později přišel z české Nehemie email, ve kterém jste napsali, že posíláte 9 000 Euro pro masajské děti. Byli jsme dotčení a nadšení zároveň. Od té doby uplynulo několik měsíců. Nová budova je už postavená a dokonce jsou postaveny základy pro další, v pořadí již čtvrtou budovu pro děti. Ale k našemu údivu jsme ještě poté od vás dostali další zprávu, že nám posíláte dalších 2 000 Euro, díky nimž jsme nyní schopni vybavit tuto budovu postelemi a matracemi.

Správný výběr. Prosím, modlete se za nás, ať vybereme ty správné děti a získáme více pomocníků, protože bychom rádi tuto budovu naplnili převážně chlapci, kteří momentálně potřebují více naší pozornosti. Chceme jim pomoci s učením a zároveň jim také toužíme dát dobrý a správný duchovní základ, který je postaví na lepší cestu, než na které se právě nacházejí.

Chtěli bychom vám poděkovat za veškerou vaši lásku, kterou jste prokázali masajským lidem, a také vám děkujeme za veš- kerou pomoc ať už praktickou či finanční.
Ať vás náš nebeský Otec bohatě odmění.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.