Daruvar – bilancování roku 2016

V roce 2016 jsem podnikl pět třítýdenních výjezdů a jeden víkendový. V Daruvaru jsem strávil více jak 100 dní. Tento rok byl víceméně takový rozkoukávací, přestože jsem Daruvar navštívil několikrát předtím, ale sbor jsem znal jen málo a lidi ve městě vůbec.
Prakticky jsem sloužil slovem na každém shromáždění. V našem sboru v Daruvaru probíráme „Kázání na hoře“ z Matoušova evangelia a kromě toho v neděli dopoledne jsem sloužil ve sborech v Golubinjaku a v Garešnici. V létě jsme s mojí Dankou udělali filmové večery, kdy se po tři dny promítaly ve sboru křesťanské filmy. Hlavně v neděli pak přišlo více nevěřících lidí. V prosinci jsme při bleskové víkendové návštěvě udělali ve sboru setkání pro sestry, kde sloužily naše sestry, a já udělal u nás doma setkání pro bratry. Rovněž jsme posloužili našim drahým seniorům – bratru Slávkovi a sestrám Fanynce a Stázince, i když spíše oni posloužili nám. Navštívili jsme a více se seznamovali s našimi sborovníky.
Velká změna se týká mého bydlení, kdy první dva výjezdy jsem bydlel v domě pastora Mirka a od června mám pronajatý dvoupokojový byt v centru města.
Díky místu mého bydlení jsem se začal více seznamovat s lidmi, a to hlavně s Čechy. Pomalu všichni se mě ptali, co zde dělám, a to byl dobrý prostor pro svědectví, proč nás Pán Bůh poslal do Daruvaru. Měl jsem možnost poskytnout i rozhovor do místního rádia Daruvar a pro časopis Jednota, který vychází v českém jazyce.
Co se týče mého učení chorvatského jazyka, jde mi to ztuha. Myslím, že rozumím již dobře, s výslovností je to sice horší, ale to se zlepší.

Co příští rok? Dobrá zpráva je, že v Daruvaru budeme příští rok ve spolupráci pokračovat. Rovněž plánuji pět třítýdenních výjezdů a kromě toho minimálně dva kraťoučké víkendové výjezdy pro lidi, kteří mají Daruvar a službu v Chorvatsku na srdci – zájemci, už se mi hlaste. V červnu pak bude modlitební výjezd Nehemie do Daruvaru a bosenské Tuzly a nakonec ještě jeden letní mládežnický.

Ještě jednou bych Pánu i vám všem chtěl poděkovat za vaši spoluúčast na naší (mé) službě v Daruvaru. Díky za modlitby, dopisy, povzbuzení a rovněž i finanční podporu.
Bůh vám žehnej,
Vašek (Daruvarský) Bednář

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.