Ostrov pokladů

Letní tábor „Ostrov pokladů“ – Kyjev
Tak, a léto skončilo. Pro děti je léto časem odpočinku, bezstarostných her a zábavy, ale pro dospělé to znamená, že musí vynaložit nemalé úsilí, aby tento čas byl pro děti zajímavý, užitečný a bezpečný.
Tým z dětského domova „Otčij dom“ už dlouho před letními prázdninami začal připravovat program nejen pro děti, které se nacházejí v našich dětských domovech, ale i pro ty, které se dostaly do tíživých rodinných situací. Hlavně pro děti válečných veteránů, těch, kteří ještě bojují na východě Ukrajiny nebo pro děti, jejichž rodiny musely z důvodu války utéci, aby si zachránily životy. Takových dětí je po celé Ukrajině velmi mnoho a my nemůžeme všem pomoci. Ale ty děti, které jsou v dětském domově Otčij dom nebo které žijí v Kyjevské oblasti, mají možnost pobýt v našem letním táboře.
V tomto roce jsme na Ostrově pokladů přijali 150 dětí. Ve třech letních měsících otevřel tábor své dveře pro všechny děti, které mají rády dobrodružství, zajímavé hry, smysluplné debaty, rukodělné práce, výlety, koupání, slunce, přátelství, kvalitní a dobré jídlo a mnoho dalšího, které dělá letní tábory tím nejzajímavějším z celých prázdnin. Každé dítě mohlo uslyšet zvěst o tom, že je Bůh miluje a stará se o ně. Mnohé děti se setkaly s Ježíšem Kristem. Poznávaly Bibli a učily se modlit. Byl to nezapomenutelný čas.
Na poslední víkendové setkání, které se na Ostrově konalo první víkend v září, dorazilo 85 dětí, které prožily léto na Ostrově, a ještě ne všechny mohly přijet. Přišlo i mnoho pomocníků, kteří dětem sloužili, rovněž služebníků z našich církví a bývalých dětí z našeho dětského domova.
Chceme vám poděkovat za vaše finanční partnerství, kterým jste nám i dětem, které by si to nikdy nemohly dovolit, dopřáli strávit nádherný čas v Boží přítomnosti.
Ať vás Pán Bůh požehná. Bez vaší pomoci bychom tuto akci nemohli uskutečnit.
S úctou a vděčností za dětský domov Otčij dom
ředitel Roman Kornyjko

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.