Etiopie – graduace dětí v Jimmě

DSC01749Úspěšné ukončení školního roku v Jimmě, kde spolu s vámi podporujeme 100 dětí.
Spolu s fotografiemi přikládáme krátký dopis koordinátora projektu…

Jsme vděční za vaši finanční pomoc. V našem okolí žijí stovky bezprizorních dětí. Toužíme těmto dětem přinést naději a lepší budoucnost. Děti, které podporujete, můžou chodit do školy. Vidíme jejich proměnu, obzvláště u dětí, které pochází z opravdu chudých rodin. Díky oblečení i stravě, které kromě podpory studia dostávají, se jejich životy obrací k lepšímu. Vládních škol, ve kterých děti nemusí platit školní poplatky, je v Etiopii opravdu málo a většinou jsou přeplněné, takže šanci mají jen ti, kteří žijí poblíž hlavního města. Ostatní musí zůstat doma bez vzdělání a v lepším případě doufat, že se snad jednou nějaké volné místo najde. Převládají soukromé školy a školky, a to si mnoho běžných rodin nemůže dovolit. Díky vaší pomoci můžeme alespoň některým dětem otevřít dveře ke vzdělání.
DSC01759V Etiopie převládají muslimové a i v našem regionu je jich je převážná většina. Vláda jasně zakazuje kázat evangelium veřejně a naše kancelář musí tato pravidla striktně dodržovat. Proto se veškeré církevní aktivity dějí po vyučování v naší církevní budově a jsou dobrovolné. Připravujeme pro děti biblické hodiny, zpíváme s nimi, probíráme s nimi biblické příběhy, hrajeme divadlo a některé biblické příběhy společně nacvičujeme. Učíme děti disciplíně a respektu k druhým a učíme je pilně pracovat, aby se jednou sami vyhnuly chudobě. Bohužel sirotků či dětí, kterým chybí alespoň jeden z rodičů, je kolem nás spousta.
Děkujeme za veškerou vaši finanční pomoc.

N. Y.

Děkujeme, že pomáháte měnit lidské životy. Pokud byste se chtěli zapojit do podpory dětí v Jimmě, prosím, použijte číslo účtu 1057340/2060 (případně 100113352/0300) s variabilním symbolem 1204.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články, Zprávy z projektů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.