Ohlédnutí se za kurzem Tentmaking

26.–30. listopadu 2014 proběhl kurz tentmakingu. Přečtěte si reakce některých účastníků…

Zatím je to asi nejlepší kurs/seminář o misii, který jsem absolvovala. Princip tentmakingu (možnost zaměstnání v cizí zemi) jakožto nástroje pro misii mě naprosto nadchl, protože umožňuje splynutí s místními lidmi, ke kterým je jinak těžké se přiblížit. Zazněla tu také spousta užitečných a pro mě objevných principů na téma „misie na pracovišti“ bez ohledu na to, jestli člověk pracuje ve své vlasti nebo v cizí zemi. Nejvíce mě ale zasáhla moc,
která za tím vším stojí, a tou je Kristova vášnivá láska k lidem, kteří se v dnešních českých měřítkách
a také díky médiím stávají pro západní svět nežádoucími
a „nebezpečnými“.
M.H.

Seminář byl vynikající – praktický, velmi intenzivní a interaktivní. Velmi bych ho doporučil každému, kdo má srdce pro misii, umí něco praktického, ale nedokáže si reálně představit, jak by mohl být v cizí zemi Bohu užitečný. Byl jsem na tom podobně a během kurzu jsem si postupně uvědomoval, že v roli učitele, nebo IT specialisty si sám sebe dokážu představit i na těch nejvzdálenějších místech planety.
Š.H.

Filozofie tentmakingu mě v průběhu absolvování kurzu katapultovala do jiné galaxie smýšlení o misii. Je to geniální, logická a v zásadě jednoduchá cesta na dlouhodobou misii. Tentmaking vnímám jako jednu z odpovědí na otázku,
jak začít vysílat dlouhodobé misionáře z České republiky.
L.C.

Kurz se mi velice líbil. Rozšířil můj pohled na možnosti misie
v zahraničí a dal mi ucelený koncept, jak spojit profesi se službou. Je to přirozený způsob evangelizace, kdy můžu
využít svých profesních dovedností i svých koníčků.
S.Š.

Odborné zaměstnaní jako forma misie i v zemích uzavřených pro evangelium. O tomto je kurz tentmaking. Vřele doporučuji. Doporučuji i všem SŠ, kteří výběr VŠ mají teprve před sebou.
účastník kurzu

Kurz se mi líbil ve své jednoduchosti a srozumitelnosti. Byl nám představen přístup k misii, který má obrovský potenciál, protože ne každý může být placen církví jako misionář, ale mnozí se můžou v zahraničí živit „svýma rukama“ a zároveň aktivně misijně pracovat. Jednoduše geniální a biblické.
K.F.

Kurz tentmakingu: Kurz pro nás oba s manželem byl výjimečně kvalitní. Čas nabitý informacemi o tom, jak se dá dělat misie i jinak, tzn. civilní práce v cizí zemí za účelem šíření evangelia. Velmi kvalitní spíkři s dobře zpracovanými semináři tomu dali vysokou úroveň. Nelze než doporučit.
L.O.

Máte-li zájem o knihu Tentmaking, napište na email
tent@nehemia.cz. Obratem vám ji pošleme v elektronické podobě nebo na vaši adresu s poštovným 84 Kč. Můžete
o ni požádat také prostřednictvím naší facebookové stránky
www.facebook.com/NehemiaCZ.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články, Pozvánky na akce. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.