Afg: Z teroru do bezpečí

Děkujeme vám za vaši investici do života afghánských uprchlíků v Albánii! V této nejisté době uprostřed celosvětové pandemie jste neváhali reagovat na tuto novou potřebu s velkorysostí a otevřeným srdcem.

Bezpečí. V létě, kdy Tálibán rychle převzal kontrolu nad Afghánistánem bez ohledu na důstojnost a lidská práva afghánského lidu, se tisíce lidí snažily uprchnout do bezpečí. Situace zasáhla naše srdce natolik, že jsme se okamžitě začali modlit za Boží zásah. V následujících týdnech jsme se dozvěděli, že mnozí z těch, kteří byli evakuováni ze země, budou převezeni do Albánie. Na vstupní povolení do Spojených států zde budou muset zřejmě čekat až rok. Celkem se do Albánie dostalo asi 4 000 uprchlíků, většinou jen s tím, co měli na sobě. Na sbalení věcí nebyl čas! Byli jsme přemoženi těžkostí jejich situace, na druhou stranu jsme však vnímali jedinečnou příležitost dát k dispozici své ruce i nohy a jednat stejně jako Ježíš. Tedy ve chvíli jejich největší nouze poskytnout těmto lidem materiální pomoc, což, jak jsme doufali, také otevře dveře pro sdílení lásky, naděje a útěchy, kterou nám Bůh nabízí v Ježíši Kristu.

Praktická pomoc. S malým časovým odstupem na přípravu se nám podařilo zorganizovat dodávku oblečení, hraček, přikrývek, léků a hygienických potřeb afghánským rodinám, které v současné době v Albánii pobývají.

Ačkoli náš tým od počátku usiloval o přímou interakci s uprchlíky, bylo to možné teprve až při poslední dodávce, a to ještě v omezené míře. Máme však naději, že v budoucnu bude takových příležitostí mnohem více, i k přímým rozhovorům, i k jejich povzbuzení. Nicméně máme v táboře kontakty na lidi, kteří koordinují pomoc přímo na místě. Důvěřujeme jim a máme jistotu, že věci, které jsme přivezli, byly přijaty s vděčností a dostaly se k lidem, kteří je skutečně potřebují a váží si jich. (Z bezpečnostních důvodů přikládáme jen pár fotografií. Nechceme přinést bolesti do již tak zraněných životů.)

Pomoc pokračuje. Protože potřeba je stále velká, chceme v poskytování další pomoci pokračovat i přes zimu a na jaře. Prosíme, zachovejte nám v modlitbách svou přízeň a podle svých možností pokračujte v podpoře. Ještě jednou přijměte velké DÍKY za investici do životů těchto vzácných lidí. Učinili jste změnu, která nebude zapomenuta!

K 28. 3. jsme poslali na evakuaci uprchlíků v Afghánistánu 1 851 815 Kč a pro afg. uprchlíky v Albánii 10 000 Eur.
Pokud byste chtěli podpořit záchrannou misi pro lidi z Afghánistánu, použijte prosím č. ú. 1057340/2060, v. s. 1011.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.