Neustále se modlete…

Máte před sebou nové číslo časopisu a za NF Nehemia bych vám chtěl poděkovat, že spolu s námi sledujete dění a zapojujete se do aktuálních výzev, jako je pomoc na Ukrajině. Také za to, že nezapomínáte na pomoc Afghánistánu a na pravidelnou podporu dalších projektů a našich misionářů!

Modlitební dopis jedné mé kolegyně v Bosně končíval slovy: „Můžeš za jednu z těchto věcí poděkovat nebo se pomodlit hned teď?“ Nevím, jak vy, já dostávám modlitebních dopisů hodně, také velké množství jiných informací a sleduji zprávy. Máte také někdy pocit, že se to na vás jen valí? Čteme jedno, čteme druhé, bavíme se o tom, čteme dál, píšeme, komentujeme, komentujeme komentáře. A potom… jdeme dál. Rád bych vás proto povzbudil k tomu, abyste tam mezi čtením a čtením „hodili“ krátkou modlitbu. Důvody jsou dva: Bůh skrze modlitby jedná a nám to do srdce dává správný postoj, nasměrování a pokoj.

Následující verše z Bible mohou v dnešním světě, kde je přítomen strach z migrantů, z covidu, z konfliktu na Ukrajině, znít jako radikální výzva: „Vždycky se radujte. Neustále se modlete. Ve všem vzdávejte díky, neboť toto je pro vás Boží vůle v Kristu Ježíši.“ (1. Tesalonickým 5, 16-18)

Nemusíme si samozřejmě dělat žádná pravidla a například končit čtení každého příspěvku v Nehemia Info modlitbou, nicméně v návaznosti na úvodní výzvu v podobě otázky „Můžeš za jednu z těchto věcí poděkovat nebo se pomodlit hned teď?“ bychom se mohli pokusit dívat se na svět a na informace, které naším směrem přicházejí, očima zaměřenýma na Boha a „neustále se modlit“.

David Symon,
člen Správní rady

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.