Otčij dom – urgentní situace



Drazí přátelé, v kyjevském dětském domově Otčij dom na Ukrajině se stala nepředvídatelná kritická situace. Při požární kontrole bylo zjištěno, že bohužel současný stav dětského domova nesplňuje protipožární předpisy a tak na nás požární služba podala stížnost k soudu a chce dětský domov uzavřít. Budova byla zkolaudována v roce 1999 a nyní již nové požadavky nesplňuje.

Musíme proto velmi rychle vybudovat nové koupelny i záchody, kanalizaci, celý systém vytápění, rozvody elektroinstalace, požární signalizaci, vyměnit střechu, okna. Potřebuje nové vybavení do kuchyně, opravit dveře a schodiště a vyměnit veškeré dřevěné obložení.

Budova je za celých 22 let podle kontroly v dezolátním stavu. Během těchto let však prošlo domovem více než 3000 dětí různého věku, rozdílného charakteru poznamenáno nejrůznějšími osudy. Všichni v něm našli nejen střechu nad hlavou, ale i bezmeznou lásku, oázu pro šťastné a bezpečné dětství a vstup do nového života.

Uzavření centra způsobí, že bohužel nové děti ztratí možnost získat naši pomoc. Uzavření centra je pro nás noční můrou.

Aby náš domov ožil, zářil novotou i barvami a ozýval se v nich radostný smích, musíme všechny opravy udělat ve velmi krátkém období tří měsíců. V letním období můžeme děti umístit na tábory a do lázní. Náklady na rekonstrukci činí 2 mil korun.
Obracíme na proto na vás o pomoc, abychom v naší práci mohli stále pokračovat. Prosíme, přidejte se k nám, každý podle svých možností a podpořte nás finančně. Srdečně Vám děkujeme.
Budeme vás o celé rekonstrukci průběžně informovat.

Co se týče původní myšlenky koupit starší dům. Nepodařilo se nám získat dostatek prostředků, proto jsme od záměru upustili. Místo toho musíme velmi rychle opravit současný stav Otčiho domu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.