Vánoční sbírka pro masajské děti v Tanzanii

Od roku 2008 podporujeme vzdělávání masajských dětí. Skrze tuto pomoc děti dostávají nejen vzdělání, ale v neposlední řadě mají příležitost slyšet evangelium.

V rámci školy děti dostávají jedno teplé jídlo denně. Pro většinu dětí je to v zásadě jediné plnohodnotné jídlo, které mají.

Špatná úroda. V letošním roce byla vlivem sucha úroda o cca 50% nižší, tím pádem se škola potýká s kritickým nedostatkem potravin. Mnohé děti musí často urazit pěšky až 8 kilometrů, aby se dostaly do školy. Přicházejí hladové a vyčerpané a bez jídla se nedokážou ani soustředit na vyučování. Z úsporných důvodů děti momentálně dostávají jídlo jen dvakrát týdně.

Nákup potravin. Pomozte nám prosím získat finanční prostředky na nákup potravin. Roční rozpočet na stravování všech 600 dětí je 240 000 Kč, roční náklady pro jedno dítě tedy vychází na 400 Kč. Vzdejme se jednoho vánočního dárku a peníze za něj věnujme dětem v Tanzanii. Škola je pro většinu z nich jediným místem, kde slyší dobrou zprávu evangelia. Budeme vděční, když se k nám připojíte.

Pokud se chcete zapojit, použijte prosím č. účtu 1057340/2060, v.s. 1203.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.