Tajemství požehnání je v dávání

Když jsem se podívala zpětně od začátku letošního roku na události, projekty a na jednotlivé částky, které na projekty díky vašim darům přibývají, byla jsem přemožena vděčností. Vždy jsme povzbuzeni, když reagujete na jednotlivé potřeby i nenadálé situace, a máme radost, že se společně stáváte součástí našeho motta – přinášet změnu do lidských životů.

Mám radost, když pak slyšíme zpětnou vazbu i z druhé strany. Dostáváme e-maily z Etiopie, Tanzanie, Iráku, Íránu, Sibiře, Severní Koreje, Ukrajiny a dalších zemí jak vaše finance přispěly ke změně k lepšímu, jak povzbudily, potěšily, vnesly naději, přinesly světlo a někdy přišly v pravý čas. Jak vaše pomoc vzbuzuje vděčnost v srdcích těch, kteří pomoc přijímají a mnohdy také údiv nad tím, že jim pomáhají lidé i ze vzdálené České republiky. Stáváte se tedy požehnáním pro všechny příjemce a mnohdy tímto měníte jejich špatné dny na dobré.

Vděčnost. Všechny tyto zprávy nás pak naplňují vděčností. Jsme rádi za veškeré vaše finanční dary, za vaši podporu, zájem a pomoc lidem v nouzi. Proto také věříme v sílu Božího slova, které říká, že kdo dává chudému, nebude mít nedostatek. (Př 28,27), a duše štědrá bude nasycena tukem (Př 11,25). Díky tedy za vaše dary a štědrost, a věříme, že stejně jako se stáváte požehnáním, i vy budete požehnáni a obohaceni.
M.C.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.