Evangelisté – Afrika, Et.

Jsem vděčen za vaši účast na díle evangelia od prvního dne až doposud a jsem si jist, že ten, který ve vás začal dobré dílo, dovede je až do dne Ježíše Krista. Fp 1, 5-6

Nejprve bych vám chtěl z celého srdce poděkovat za vaši dlouholetou podporu. Vážím si vašich otevřených srdcí a žehnajících rukou, které aktivně pomáhají našim evangelistům v naplňování jejich potřeb. Jsem také vděčný, že nám stojíte po boku a společnými silami zde můžeme bezúhonně, pokorně a odhodlaně rozšiřovat Boží království. Jsme opravdu vděční, že s vámi můžeme spolupracovat.

Tuto zprávu píšu u nás v zemi za ne zrovna příznivých podmínek. Válka v Tigraji, ekonomická inflace a s ní spojený nárůst všech cen i pandemie covidu výrazně ovlivnily naše misijní působení. Navzdory všem okolnostem však v naší misijní práci neustáváme. Bůh nám prokazuje svou milost, chrání nás od zlého, a tak i nadále smíme misijně působit a sklízet Jeho ovoce.

Dopad naší práce. Za posledních 12 měsíců jsme spolu s našimi evangelisty oslovili téměř třináct tisíc muslimů. Někteří s nadšením naslouchali, jiní afektovaně útočili. Celkově uvěřilo 734 lidí, kteří následně prošli vyučováním základů křesťanství spolu s učednictvím. Za poslední tři měsíce jsme pokřtili 83 lidí pocházejících z muslimského prostředí. Během tohoto času jsme založili 51 nových domácích skupinek. Pravidelně se spolu scházíme k modlitbám, máme společná shromáždění a studujeme Bibli. Přesto si stále uvědomujeme, že je to především Boží práce. Jsme však vděční, že si nás Bůh vybral, abychom se i v takto obtížné době mohli podílet na Boží sklizni. Jsme připraveni pracovat tak dlouho, jak dlouho nás Pán Bůh bude potřebovat.

Tréninkový program zakládání sborů. Studium Bible považujeme v naší službě za klíčové, stejně jako následné vyslání evangelistů do nezasažených částí našich regionů s cílem založit sbor. Vlivem finančních problémů jsme letos toto tréninkové centrum neotevřeli, ale modlíme se za to.

Misijní škola. V mezikulturní misijní škole jsme však letos vyškolili 25 studentů, kteří jsou připraveni vyjít jako misionáři do nezasažených míst.

Podnikání na misii. Již před šesti lety jsme otevřeli farmu s cílem prodávat kravské mléko (nyní máme 15 krav) a z výtěžku podporovat naše evangelisty. K tomu jsme před dvěma lety otevřeli farmu se slepicemi (nyní jich máme 1000). Bohužel vlivem inflace a nestabilním cenám na trhu (zdvojnásobily se ceny krmiva) náš zisk není tak velký, jak jsme očekávali. Nicméně nejsme ve ztrátě.

Modlitební potřeby:

Prosím, modlete se za naše evangelisty, často čelí duchovním tlakům a pronásledování ze strany radikálních muslimů. Kéž je Pán Bůh ochrání, zmocní i posilní.

V zemi stále stoupá islámský radikalismus ve snaze ovládnout zemi politicky, ekonomicky i vojensky. Křesťané, a tedy i nově uvěřivší z muslimských kruhů, jsou v tomto ohledu značně ohroženi. Prosím, modlete se za jejich ochranu. Kéž Bůh sám zjeví v naší zemi svou svrchovanou moc.

Vidíme také, že Bůh je v čase pandemie skutečnou a jedinou pomocí a východiskem. Modleme se, aby naši evangelisté byli i v tomto období úspěšní a mohli zasáhnout nezasažené.

Máme velké potřeby, co se týče dopravy. Někteří evangelisté docházejí do nově vzniklých skupinek a věnují se lidem, ale musí ujít velmi dlouhé vzdálenosti – chodí převážně pěšky, a to mnohdy i více než 8 h denně. Jeden z našich evangelistů je na cestách 19 hodin, aby se dostal k nově obráceným muslimům. Budeme tedy vděčni za vaši podporu.

Prosím, modlete se také za nedávno pokřtěné křesťany, aby mohli duchovně růst a brzy byli pevně zakořeněni v Božím slovu a stali se požehnáním pro další.

Modlete se také za naše pracovníky, kteří koordinují celou misii. Potřebují moudrost, dovednosti i poznání, aby byli vzorem pro druhé a efektivně a dobře vedli celou službu správným směrem.

Prosím, modlete se také za naši politickou situaci a konflikt na severu a západě Etiopie. Za pokoj a stabilitu v zemi.

Budeme nadále vděční, když nás v naší službě a úsilí budete podporovat svými modlitbami i svými financemi.
A: Děkujeme Ti, Bože, za to, že jsi nám poslal do cesty tak velkorysé a laskavé lidi, kteří s námi v této těžké době stojí. Chválíme Tě, Bože, za to, že jsi s námi i v tak těžkém čase. Patříme Tobě. Tito lidé byli ochotni při nás stát, podepřít nás i povzbuzovat nás tímto ve víře.

Poděkování přímo z úst evangelistů.

Z celého srdce vám děkujeme za vše, co jste pro nás i pro naši dceru udělali. Ať vám Bůh velmi požehná všude tam, kde potřebujete. A tak jako podporujete vy nás, kéž i vás Bůh ve všem podepírá.

Kala: Neumíme ani slovy vyjádřit naši vděčnost! Kéž vám Bůh vynahradí vše, co jste pro nás udělali. Jsme opravdu vděční, že vás máme, takové Boží muže a ženy, jako jste vy. Bůh je vším, co máme. Nemáme žádné příbuzné ani lidi s takovým soucitem. Ale Bůh si v tomto těžkém období použil vás. Ztratili jsme naději, ale Bůh ji v nás zase obnovil, a tak jsme za vás v této době opravdu vděčni. Mnohokrát vám tedy děkujeme, že jste naší dceři i celé rodině pomohli tak velkou finanční částkou, a modlíme se, aby vám vše Bůh mnohonásobně vynahradil. Děkujeme vám za všechno!

Pokud byste chtěli podpořit práci evangelistů v Etiopii, použijte prosím č. ú. 1057340/2060, v. s. 5201.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.