Transplantace kostní dřeně pro Davídka

Zpráva ze dne 22. 9. 2017. Nemůžu udržet emoce, co se dnešního pondělního rána stalo! Ráno jsem jako obyčejně vstal z postele a než se vydal do nemocnice, vypil jsem si ranní kávu, přečetl zprávy na internetu, popřál všem známým k narozeninám, a pak se to stalo. Přišla nová zpráva z messengeru. Ale ne jen tak obyčejná! Někdo ze zahraničí nám poslal 50.000 USD. Pro mě i mou rodinu je to obrovský zázrak a potvrzení, že nás Bůh i v těch nejtěžších chvílích života nezanechává. On pomáhá i skrze různé lidi. To, co nejprve vypadalo nereálně, se stává skutečností. David bude žít! Děkuji každému jednotlivci, organizaci či církvi, která otevřela své srdce, aby pomohli Davidovi. Bůh vám všem žehnej. Sergej Ščevelev

Filipským 4:19 Můj Bůh naplní všechnu vaši potřebu podle svého bohatství v slávě v Kristu Ježíši.

Do termínu platby za transplantaci kostní dřeně pro Davídka zbývá ještě 16 dní. Díky Vám může N. f. Nehemia již nyní poskytnout 320 000 Kč (cca 11 800 eur), které jste na tento účel darovali. Stále však ještě schází částka ve výši 7 538 eur, kterou rodina není schopná zajistit. To je částka, která je nutná na cestovné výlohy, ubytování a následné léky po operaci. Peníze na samotnou operaci se tedy již nashromáždily! Děkujeme všem, kteří se zapojili.
Pokud máte touhu podílet se na záchraně tohoto chlapce, můžete do 1. 10. zaslat svůj příspěvek na účet N.f. Nehemia 100113352/0300 v. s. 1003.

10. 9. 2017 Drazí přátelé,
23. srpna jsem vás oslovoval s žádostí z Otčího domu s prosbou o záchranu malého Davídka, který se narodil Nasti Ščevelové s vrozenou akutní leukémií. Nasťi Ščevelové jsem se zeptal na pár objasňujících otázek.

Ahoj Nasťo, náš Nadační fond Nehemia, vyhlásil sbírku na léčbu vašeho syna Davídka. Prosím tě, do kdy nejpozději je možné peníze zaslat?
Mnohokrát vám děkujeme za váš zájem v záchraně našeho syna Davídka. Finální termín je v polovině října, kdy musíme mít všechny peníze na našem účtu.

Nasťo, kdo vám vybral nemocnici v italské Veroně?
Fond Tabletočki (tabletky)

Několik lidí se mě ptalo, proč jste nechtěli operaci provést u nás v Česku s přesvědčením, že operace a bydlení bude určitě levnější v Česku, než v Itálii.
Hledali jsme v mnoha zemích Evropy, ale měli jsme opravdu málo času, a museli jsme najít velmi rychlé řešení. A Itálie byla optimální variantou. Mají dlouholetou praxi a dobré výsledky a není nejdražší. A na Česko jsem zapomněla. Dívali jsme se na Polsko, Německo, Izrael, Turecko, Španělsko.

Nasťo, myslíš, že by stálo za to se zeptat v Praze, kolik by stála transplantace kostní dřeně?
Tak to jen pro zajímavost zjisti, bohužel už však nemocnici změnit nemůžeme.
(Po pár dnech jsem dostal zprávu od známé, že volala do pražské nemocnice a tam ji řekli, že 4.000.000,- Kč – což je více než v Itálii.)

Máte tedy 61.000 Eur, ale vše bude stát 140.000. Když se vám podaří získat třeba jen 100.000 Eur a ne 140.000, bude operace v Itálii možná?
Ne. Ve smlouvě stojí, že musíme mít celých 100%. Máme již 61.000. Potřebujeme sehnat 140.000 Euro.
Náš stát by měl pokrýt léčbu v plné výši, ale jak mi řekli, nemocnice nemá vlivem válečného konfliktu peníze. Musíme si je sehnat sami.

Kdybyste je však přece jenom nesehnali, bylo by možné provést operaci v jiné zemi?
Kdy potom? My nemáme čas hledat dárce kostní dřeně, operace se musí uskutečnit do konce října ve Veroně.
Dárce hledáme již 2 měsíce a kromě toho ho nemůže paralelně hledat druhá klinika.

Mám pro tebe aspoň trochu potěšující zprávu, na účet Nehemie již přišlo 4.000 Euro a peníze stále přicházejí od jednotlivců i od církví, kteří se rovněž za vás modlí.

Veškerou naději vkládáme do Jeho rukou, že On nám pomůže.
Mnohokrát vám děkujeme za váš zájem, modlitby i finanční dary.
Bůh vám všem žehnej.

Děkujeme ti za tvé odpovědi. Stojíme ve vaší bitvě s vámi. Pozdravuj manžela.

(V rozhovoru se ptal Václav Bednář)

Pokud budete chtít pomoci rodině Nasti Ščevelové, můžete tak učinit prostřednictvím Nadačního fondu Nehemia, číslo účtu 100 113 352/0300, v. s. 1003.
Aktuální informace můžete sledovat na FB: David
Za Nadační fond Nehemia
Leoš Cásek a Vašek Bednář

Drazí přátelé,
dětský domov Otčij dom v Kyjevě Vám děkuje za mnoholetou podporu jejich služby bezprizorným dětem. Nyní se na nás obrací s prosbou na záchranu pětiměsíčního chlapečka Davida, který se narodil pracovnici domova Nasti Ščevelové. Rodina již 2 měsíce zápasí s vážnou diagnózou, se kterou se David narodil – vrozená akutní leukémie.
Nyní David zakončil třetí chemoterapii a po malé přestávce začne čtvrtou. Na Ukrajině se bohužel transplantace kostní dřeně nedělají. Operaci však přislíbila udělat nemocnice ve Veroně v Itálii. Davidova krev byla odeslána do centra registru dárců kostní dřeně.
Celá operace bude stát

120.000 euro. Roční ubytování a víza budou stát 20.000 euro. Dárci zatím již poskytli částku ve výši 35.365 euro.
Pokud budete chtít pomoci rodině Nasti Ščevelové, můžete tak učinit prostřednictvím Nadačního fondu Nehemia, číslo účtu 100 113 352/0300, var. symbol 1003. N. f. Nehemia se k této výzvě rovněž připojuje.
Aktuální informace můžete sledovat na FB: David
Za Nadační fond Nehemia
Leoš Cásek a Vašek Bednář

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.