Daruvar – Václav Bednář

daruvarDaruvar je krásné lázeňské město s velkým procentem českých přistěhovalců, kteří se sem přestěhovali hlavně v 19. století.
V chorvatském Daruvaru jsem nyní strávil 6 týdnů. Učím se chorvatský jazyk, sžívám se s lidmi a kulturou. Náš sbor mne sem vyslal, abych pomáhal malému letničnímu sboru, který má dvanáct členů. Ale bohužel ani tak nechodí všichni. Přes týden se jich schází méně, v neděli však dochází na bohoslužbu i lidé z jiných sborů.
Jednou jsem na středečním shromáždění mluvil o zasévání. Pozváno bylo hodně lidí, z nich však přišla jen jedna žena. Říkal jsem jim, že než zasejeme, musíme tu půdu dobře prokypřit, a pak můžeme zasévat. Takže než řekneme lidem o Ježíši a než je pozveme do církve, bylo by dobré se za ně modlit. V ten správný Boží čas je pak přivést do společenství.
Modlíme se, aby nám Pán Bůh ukázal na lidi, kterým máme říct o Kristu. Modlíme se, aby nám Pán Bůh letos přidal aspoň 3 nové učedníky.
Služba v Daruvaru není jednoduchá. Setkávám se s lidmi a všichni se mě ptají, proč jsem k nim přijel. To je dobrá příležitost, jak s nimi hovořit o Ježíši. Zatím nejčastěji vedu rozhovory s paní knihovnicí Fanynkou. Modlíme se za ni, aby jí Pán otevřel srdce a zatoužila Ho poznat.
Modlete se i za nás, abychom s radostí a smělostí lidem svědčili o Něm.
Bůh vám žehnej.

Pokud byste chtěli podpořit službu V. Bednáře prosím použijte číslo účtu 1057340/2060, VS 2101

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.