Mladý šejk cituje celý korán zpaměti a odkrývá jedinečnost Ježíše Krista

Nabízím jedno svědectví z naší mezikulturní misijní školy. Program se zaměřuje na zakládání nových sborů a podporu evangelistů v Africe. Každý rok zde máme dvě různé skupiny studentů. Nejprve prochází šestitýdenním misijním kurzem a pak se rozjedou do okolí a prochází misií v praxi. Musa (jméno je záměrně změněno) loni v květnu tuto školu úspěšně dokončil.
Musa patří k velice pokojným studentům, je však plný Boží moci. Je mu 19 let a byl známý jako šejk. Šejk je osoba, která je schopna citovat celý korán zpaměti (114 kapitol) a je schopná vést shromáždění muslimů k modlitbám. Musa je tedy schopen recitovat jakoukoliv kapitolu, každý verš z koránu.
V Krista uvěřil v prosinci 2013. Jeden z našich evangelistů ho přivedl k nám domů. Hned z počátku, už při prvním rozhovoru, jsem věděl, že má obdarování zakládat nové sbory. Pokládal mi různé otázky týkající se Bible a křesťanství, nejvíce však o Boží Trojici a synovství Ježíše Krista. Pokoušel jsem se mu co nejlépe odpovědět.
Na druhý den mi při dalším rozhovoru řekl, že by se rád dozvěděl mnohem více, ale už teď vidí, jak je synovství Ježíše Krista výjimečné, a tak se stal Jeho následovníkem. Chtěl se stát učitelem evangelia o Ježíši Kristu. Pokřtili jsme ho daleko od jeho domova, protože jsme ho nechtěli vystavovat žádnému nebezpečí. Obzvlášť když byl krátce obrácený.
Když jsme přemýšleli, co by mu v jeho službě a vášni pomohlo, přivedli jsme ho na misijní školu. Navzdory tomu, že byl velmi krátce obrácený, bylo jeho porozumění Bible neuvěřitelné. Jediný problém byla jazyková bariéra. Jeho mateřským jazykem byla arabština, a tak naši řeči nerozuměl. Najali jsme proto překladatele. Poté, co školu dokončil, jsme jej poslali zpět ke svým bližním do mešity, kde dříve sloužil. Studium na misijní škole zcela změnilo jeho život. Nejvíce ze všeho měl rád předměty s názvem Život a služba Mesiáše, Jak zasáhnout muslimy v jejich kultuře, Mezikulturní evangelizace a Biblická etika. Byl vděčný, že tyto předměty změnily v jeho životě pohled na mnohé věci a díky tomu mohl ve víře opravdu vyrůst. Uvědomil si, kolik času promarnil tím, že byl muslimem.
Po skončení se tedy vrátil domů, kde o jeho změně nikdo nevěděl. Jeho první cíl byli rodiče a sourozenci, kteří ho kdysi poslali do Madrassy (škola koránu). A tak začal recitovat muslimům verše z koránu, které hovoří o Kristově jedinečnosti. Minulý rok přivedl 19 muslimů ke Kristu a 15 z nich je již pokřtěno ve vodě. Ke své službě by mu pomohlo kolo a tak jsme mu jedno obstarali.
Pomohlo mu také, že mohl v praxi pracovat se studenty z různých kultur a oblastí – díky nim také získal větší smělost zakládat nové sbory. A má stále ochotu se učit a vzdělávat se.
Bratr Neri

V současné době podporují české sbory prostřednictvím NF Nehemia 4 evangelisty a služba těchto evangelistů je mezi muslimy opravdu velice úspěšná. Z hlediska bezpečnosti neudáváme místo ani zemi. Vedoucího celé organizace velmi dobře známe, jeho srdce hoří pro záchranu muslimů v jejich zemi. Kdybyste měli zájem se do této služby finančně zapojit, prosím napište nám o podrobnější informace do kanceláře sboru office@nehemia.cz.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.