Příběh zoufalého chlapce

saša andrejenkoPříběh Saši Andriyenka, chlapce z dětského domova Otčij dom v Kyjevě na Ukrajině.
Když bylo Sašovi pět let, viděl na vlastní oči, jak jeho otec zabil jeho matku, a pak se otec se sekerou v ruce a vrhl na něj. Podařilo se mu vyskočit z okna v prvním patře a utekl na ulici, kde žil po dobu jednoho roku. Když ho přivedli do dětského domova Otčij dom, jeho projev se ze 70 % skládal z nadávek. Kvůli stresu, který prožil, přestal chlapec růst. Po mnoho let jsme pro něj kupovali drahé hormonální léky, aby aspoň trochu vyrostl.
Bývaly doby, kdy si Saša necenil toho, co mu dávali v domově: nechtěl se učit, utíkal zpět na ulici, velmi zlobil, ale na konci školy pochopil, že to s ním mysleli dobře, učili ho jen dobrému, a navzdory všemu ho bezpodmínečně milovali.Držel se všech hodnot, které do něj vychovatelé v průběhu let vkládali, a chtěl pokračovat ve studiu. Po dokončení střední školy šel studovat na Institut tělesné výchovy, který úspěšně absolvoval, získal magisterský titul se specializací na trenéra fitness. Když studoval institut, přišel do dětského domova Otčij dom, a požádal, aby ho přijali jako nočního vychovatele, pokračoval ve studiu a pracoval o víkendech a na noční směny. Když se ho ptali, proč tam pracuje, když má dobré stipendium, odpověděl, že to není kvůli penězům, ale prostě proto, že je čas vrátit „dluhy“ a naučit se dávat to, co sám zplna dostal.
Sasa - UkrajinaPo absolvování magisterského studia dostal Saša možnost přihlásit se na křesťanskou biblickou univerzitu v Kanadě, v Torontu. Chce se v budoucnu stát misionářem. Pomohli jsme mu tam odjet, ale je potřeba za něj zaplatit školné na jeden učební rok 6000 $. Saša samozřejmě bude pracovat, aby měl možnost studovat, ale pro první rok hledáme pro Sašu sponzory, kteří by chtěli investovat do člověka, kterému věříme. Protože dětský domov Otčij dom nemá takovou částku, chceme poprosit vás, sponzory, jestli byste nechtěli Sašovi na jeho studium v Kanadě přispět. Žádáme tak především proto, že letos u nás na Ukrajině zrušili všechny výsady, které měly osiřelé děti k přijetí do vzdělávacích institucí, a tak musíme už od letošního září hledat možnosti, jak platit za vzdělání našich absolventů.
Bůh vám všem požehnej
Roman Korniyko, ředitel dětského domova Otčij dom v Kyjevě na Ukrajině.

P.S. Tímto bych vám všem chtěl poděkovat za vaši pomoc, modlitby, za finanční dary a praktickou službu lásky, kterou jste za celá léta poskytovali našim dětem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.