Tři nové třídy pro Masaje

Otevřeli jsme tři nové třídy pro školáky v masajské stepi.
Projekt „Děti Tanzanie“

photo 3Situace v Tanzanii je nyní dosti napjatá. Zanedlouho budou nové volby, a tak ani není zřejmé, co nás všechno čeká. Děkujeme za vaši modlitební podporu a veškerou finanční pomoc.
Nedávno jsme otevřeli tři nové třídy pro školáky. Na slavnostní otevření přijeli také bratr Yun (Nebeský muž), Pawel Szturc (ředitel AVC a Nehemie, Německo). Celé slavnosti se také zúčastnil jeden člen parlamentu.

Werner Drotleff

photo 1-3V současné době NF Nehemia podporuje v Tanzanii 50 masajských dětí, které pravidelně dochází do školy. Měsíční náklady na jedno dítě činí 300 Kč a díky podpoře dítě získá také školní uniformu a jedno teplé jídlo denně.
V minulosti zde byly dveře zavřené a vstoupit na území Masajů bylo velmi riskantní. Během období velkého sucha a hladu si však misijní pracovníci získali důvěru místních lidí. Vybudovali nové studny, zajistili pitnou vodu a zprovoznili zavlažovací systém na zavlažování polí s obilím. Nyní jsou pracovníci německé AVC a Nehemie velmi vítáni a v současné době chodí do školy více než 300 masajských dětí.
Hledáme nové sponzory. Pokud byste se chtěli do tohoto projektu zapojit a podpořit alespoň jedno dítě měsíčně, neváhejte nás kontaktovat na adresu office@nehemia.cz nebo můžete libovolnou částku zaslat rovnou na účet Nehemie 1057340/2060 s variabilním symbolem 1203.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.