Benefiční koncert pro Haiti v kině Jirkov

dscf5185Ve středu 27.ledna 2010 se uskutečnil v kině Jirkov za účasti vedení města Jirkova a zástupců Nadačního fondu Nehemie, Benefiční koncert pro Haiti. Vystoupili na něm umělci z blízkého okolí, kteří svými kvalitními vystoupeními pobavili všechny došlé diváky. Svědčí to o tom, že i mezi námi jsou velice šikovní lidé, kteří svými výkony mohou přinést pohodu a umělecký zážitek.
Mezi účinkující patřili například folková skupina ZLEJ SEN a písničkářka Martina Marková doprovázená Helenou Houdovou. JAY alias Jaroslav Feneš se svými přáteli nás přenesl do hudebního stylu „alternativ akustik“.
Zajímavým zpestřením bylo i pěvecké duo Jakub Šulce a Zuzana Macková. Jako menší bonus jsme si mohli připomenout písně z muzikálu Noc na Karlštejně se kterými nás provedli zpěváci ze ZUŠ v Mostě pod vedením svého učitele Richarda Řeřichy.
Jako poslední vystoupil pěvecký sbor Jirkovské seniorky pod

Evy Steinbachové s několika velice hezkými písněmi.
Čas mezi jednotlivými vystoupeními byl vyplněn dvěmi dražbami. V první nabídla své vstupenky firma, která provozuje paintballovou střelnici v blízkých Račeticích. Do druhé dražby přinesl známý jirkovský výtvarník Roman Křelina své tři grafiky.
Velmi milým způsobem zasáhla do průběhu koncertu 2.základní škola z Jirkova. Její zástupci přinesli šek na 5.000,- Kč, které mezi sebou vybrali žáci a zaměstnanci této školy a předali jej přímo zástupci fondu Nehemie. Dalších 12.277,- Kč se vybralo ve sbírce na koncertu a dražbách.
Jirkovští občané tedy tento večer přispěli postiženým na Haiti částkou 17.277,- Kč.

za kino Jirkov a pořadatele
Miloš Kubelka

Akci pořádalo Křesťanské společenství Jirkov, Církev bez hranic Chomutov a kino Jirkov

Příspěvek byl publikován v rubrice Humanitární pomoc, Zprávy z projektů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.