Pomoc Izraeli

Lidé v týmu. V době psaní tohoto článku hledáme před Pánem lidi do týmu. Ne, že by bylo zájemců málo, právě naopak. Ale ze zkušenosti víme, že místo je jen pro 5 – 6 lidí, a Bůh tam zrovna některé konkrétní potřebuje. To neznamená, že ti, kteří pojedou, jsou lepší než ti, na které se nedostane. Jen to znamená, že pro některé je právě nyní ta správná doba být na místě. Další fází bude nákup letenek, všechno připravit a nakonec odjet a udělat práci, kterou je potřeba udělat.

Vděčnost. Jsem vděčný za všechnu podporu tohoto projektu. Za lidi, kteří se ptají, kteří se zajímají. Za ty, kdo projeví zájem jet. Za ty, kdo nabídnou pomoc. Jsem vděčný za ty, kteří mají zájem o Izrael a modlí se za tuto zemi. A jsem stále vděčný za ten poslední výjezd, který se uskutečnil zkraje roku 2017. Bylo tam kromě práce v lese tolik povzbuzujících setkání, tolik lásky, tolik nového! Podrobně a zajímavě o tom informuje Jirka Bartík na stránkách Života v Kristu. Hezky o tom vysílala Česká televize v hlavním zpravodajství. Pán nás vždy ještě může něčím novým překvapit.

Vesnice vybudovaná československými židy. Pro mne bylo vzácné, že náš tým při jubilejním sedmém výjezdu mohl vytvářet protipožární pás kolem vesnice Kerem Maharal, kterou – podržte se – založili a vybudovali českoslovenští Židé! Tak našemu českému týmu bylo dáno pomáhat vesnici, která má s naší zemí mnoho společného… To by člověk nevymyslel. Snad nám při tom příštím výjezdu bude dáno, abychom pro obyvatele Kerem Maharal uspořádali i přednášku s obrázky, jak Česko vypadá nyní a jaké je v něm žít.

Den pro Izrael. V synagoze v Břeclavi jsme letos 11. června uspořádali Den pro Izrael s podtitulkem „115 let KKL“. Chtěli jsme tím připomenout výročí vzniku organizace, se kterou v Izraeli léta spolupracujeme při obnově lesů. Dokonce dvě lesačky od nich přijely na slavnost, aby se účastnily a pozdravily přítomné. A nejen to, pozvání přijal i pan Daniel Meron, velvyslanec Izraele v ČR. Nebýt toho, že nás Hospodin vyslal na Karmel pořádat brigády, jsem si jist, že nic z toho by dnes nebylo pravdou, prostě by se nekonalo.

Bůh je úžasný. Má velkolepé plány. Pro nás je dobroružstvím ty plány objevovat, vstupovat do nich a poznávat, že konáme Jeho vůli. On se stále nazývá Bohem Izraele, přestože se dal poznat také nám ostatním. Stále miluje svůj lid. Nás motivuje být u toho a přiložit ruku k dílu, když chce své zemi a svému lidu projevovat pomoc a přízeň.

Stůjte v tom s námi. No, a vás, kteří s námi stále věříte, že projekt Pomoc lesům na Karmelu je Boží dílo, vás prosím – stůjte s námi dále. Především v modlitbách. Aby se Bohu líbilo, co děláme, a aby to promlouvalo k srdcím Izraelců.

Pro případný kontakt můžete použít mail:
karel.kana4@gmail.com. Pokud byste měli na srdci podpořit projekt i finančně, použijte č.ú. 1057340/2060, v.s. 3301.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.