Letní dny v Daruvaru

Tropická vedra a žádní lidé. V době, kdy píši tuto zprávu, je v Daruvaru opravdu pěkná výheň. Když jsme odjížděli z Havířova, bylo u nás vedro, ale po příjezdu do Daruvaru nás čekal teplotní šok. Teplota se během našeho pobytu někdy vyšplhala až na 47 st. ve stínu. Už dlouho jsme nebyli tak spálení od sluníčka. Z tohoto důvodu lidé nevycházeli ven ani v noci a všude bylo liduprázdno.

Vyučování ve sboru. Ve sboru stále pokračujeme ve výkladu Ježíšova kázání na hoře a nyní jsme se dostali do sedmé kapitoly Matoušova evangelia.

Pastor Mirko v červnu zkolaboval. Měl poruchu rovnováhy, točilo se mu v hlavě a nebyl schopen vstát z postele. Po lékařské pomoci a společných modlitbách je však Mirko zase v plném pracovním nasazení.

Zázračná uzdravení. V červnu jsme se také modlili za sestru Žejlku, které doktoři diagnostikovali rakovinu prsu. Další týden po naší modlitbě šla na první chemoterapii. Doktoři ještě udělali kontrolní rentgen, který porovnali se starším snímkem a zeptali se: „Kdy vám dělali operaci?“ Když zjistili, že žádná operace neproběhla, opět si důkladně prohlíželi rentgen a pak konstatovali, že nádor zmizel. Poslali ji proto na důkladnější vyšetření, protože se nádor nemůže jen tak ztratit. Ani po důkladnějším vyšetření však nádor nenašli, přesto však Žejlka jednou preventivní chemoterapií prošla. Díky Bohu za obě uzdravení.

Nečekaná setkání.Vždy jsem rád za, pro mne nečekaná, rozhodně však ne náhodná, setkání. Setkali jsme se s naší sestrou Danielou, později také s panem Vladimírem Bilkem, poslancem za českou menšinu v chorvatském parlamentu. Dále také s panem Ivanem Vrbickým, tajemníkem svazu a bývalým katolickým knězem, kterého jsem také pozval na shromáždění.

Mládežnický tým z Havířova. Přijelo za námi 8 mládežníků s cílem zasáhnout mladé lidi evangeliem. Veškeré síly a modlitby směřovaly hlavně na pondělní a úterní večer. Každý den jsme začínali společným ranním setkáním, kdy jsme uctívali našeho Spasitele a svěřovali mu vše do Jeho rukou. V pátek dopoledne se snažili oslovit mládežníky na bazénu, ale většinu mladých zastihli až večer. Narazili na skupinku mladých lidí na schodech do školy. Někteří si pak přišli společně zahrát fotbal, dva z nich přišli na promítání filmu a na melounovou párty. Na úterní grilovačku pak dorazilo celkem 60 lidí. Měli jsme společné chvály a svědectví. Byl to prostor si s lidmi povídat a pozvat je také na nedělní shromáždění. V sobotu jsme v Daruvaru uspořádali večer chval a modliteb.

Sborový den. V neděli jsme uspořádali sborový den v Garešnici, kde naše mládež měla svůj vstup – chvály a svědectví, jak Bůh změnil jejich život.

Co k tomu dodat? Přes počáteční obavy, co ten týden přinese, bylo vše nad naše očekávání. Proč obavy? Protože to byl první výjezd mládeže do Daruvaru a vůbec jsme neměli žádnou zkušenost ani představu, jak budou místní lidé reagovat. Myslím, že hlavně úterní večer byl velmi požehnaný a vůbec se nemusíme obávat, že by nevěřící lidé do našeho sboru nepřišli, jak někteří místní sborovníci říkali.
Tímto bych chtěl poděkovat všem účastníkům tohoto výjezdu, za jejich nasazení, věrnost, spolehlivost, upřímnost, sebeovládání, lásku a trpělivost, a rovněž za jejich svědectví.

Službu Vaška Bednáře můžete podporovat prostřednictvím čísla účtu 100 113 352/0300 (ČSOB) v.s. 2101, nebo 1057340/2060 v.s. 2101.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.